Kolinda Grabar-Kitarović predala potpise za kandidaturu: Zahvaljujem stranci na kandidaturi i ostalim strankama koje su me podržale

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji premijera Andreja Plenkovića Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predala je potpise za predsjedničku kandidaturu.

Predala je 231.652 potpisa što bi trebao biti pokazatelj snage kandidata. Podsjetimo, prije pet godina HDZ je tada predao više od 300.000 potpisa po dolasku u DIP.

Kutiju s potpisima nosila je sama, baš kao što je jednu nosio Plenković te župan Osječko-baranjski Ivan Anušić. U pratnji su im bili mnogi istaknuti članovi HDZ-a te volonteri koji su nosili nemali broj preostalih kutija.

“Skupili smo 231.652 potpisa i ovom prilikom zahvaljujem svima koji su dali potpise, bilo članovima, simpatizerima HDZ-a ili građanima Republike Hrvatske. Zahvaljujem stranci na kandidaturi i ostalim strankama koje su me podržale i zahvaljujem svim volonterima koji su marljivo skupljali potpise”, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.



Odgovarajući na novinarsko pitanje o jučerašnjoj izjavi o tome je li se šalila kad je rekla da će Milanu Bandiću u zatvor nositi kolače ako ga osude, rekla je: “Ono što mora stajati u svakom demokratskom društvu, a to je da je svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže klrivnja punomoćnom sudskom presudom, hvala lijepa”.

PREDSJEDNICA: Nosit ću Bandiću kolače u zatvor

Nakon što u utorak u ponoć istekne rok za predaju predsjedničkih kandidatura, DIP ima 48 sati, dakle do četvrtka u ponoć, da ih provjeri i objavi listu kandidata za predsjednika, čime će i službeno krenuti predsjednička kampanja koja neslužbeno traje praktično od ljeta.

Komentari