KUDA ĆE DESNICA? Culej se već obećao predsjednici, Tomašić ju podržala uz rezervu, Bujanec odlučno ne

cropix

HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej je nakon ulaska Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović u drugi krug izbora izjavio da će učiniti sve da Zoran Milanović ne dođe na vlast.

Culej je ranije iznenadio mnoge nakon što je otvoreno podržao Miroslava Škoru na predsjedničkim izborima.

HDZ-ov Stevo Culej: Škoro… Imaš moj glas



“Sve ću napraviti da Zoran Milanović ne dođe na vlast jer bi to bila katastrofa za mene”, rekao je Stevo Culej za N1.

Odgovorio je na pitanje znači li to da će podržati Kolindu Grabar-Kitarović.

“Sve znači sve. Andrej Plenković je rekao da se dite treba vratiti materi pa neka onda dobro pogleda na svu dječicu oko sebe”, rekao je Culej.

Culej je tim riječima komentirao izjavu Andreja Plenkovića o odmetnutom HDZ-ovom zastupniku.

Plenković ironično o Culeju: Vratit će se materi

Tomašić: Ima života i mimo HDZ-a i SDP-a

Podršku Kolindi Grabar-Kitarović već je najavila Ruža Tomašić, ali ne bez rezerve. Otkrila je što Kolinda Grabar-Kitarović mora napraviti da pridobije Škorine glasače.

“Kolinda Škorinim biračima može reći da je pogriješila. Ja bih rekla, gledajte, ljudi, pogriješila sam tu i tu, mislila sam da se može ovako, ali tako se ipak ne može”, rekla je Ruža Tomašić i nadodaje da se treba riješiti savjetnika koje ima i uzeti nove.

Istaknula je i da je ovo prilika da se desnica ujedini i da kaže ne HDZ-u.

“Nadam se da će ljudi konačno shvatiti da ima života i mimo HDZ-a i SDP-a. I jedni i drugi bili su dosta na vlasti i pokazali što znaju, što mogu, a većinom su pokazali što ne mogu. Mislim da je vrijeme za smjenu”, rekla je Tomašić za Dnevno.

Bujanec: Ne pristajem na moralne ucjene

Televizijski voditelj Velimir Bujanec, utjecajan među hrvatskom desnicom, snažno je podržavao Miroslava Škoru. Na društvenim mrežama je objavio da neće glasati za nikoga.

“Od jutros me svi pitaju koga ću podržati u drugome krugu. Evo i odgovora: NIKOGA!”

Neće podržati desno krilo Udbe, rekao je bujanec.

“Gadi mi se uopće ulaziti u procjene tko je veće ili manje zlo, gnušam se već i od same pomisli da moram birati između lijevog i desnog krila Udbe. Na moralne ucjene ne pristajem!

Da su htjeli zaustaviti povratak Zorana Milanovića, mogli su biti za Škoru. Da su htjeli promjenu, opet su mogli biti za Škoru. 460.000 Hrvatica i Hrvata to želi i ja njima ostajem vjeran”, rekao je Bujanec.

“Moj glas sigurno neće ići u isti koš s glasovima SDSS-a, bili oni u Milanovićevoj ili Kolindinoj kutiji”, zaključio je.

Podsjetimo, iz HDZ-a stižu pomirljive, ali i poneke nervozne poruke prema glasačima Miroslava Škore.

Šeks: Treba pitati Škorine birače žele li da komunisti dođu na vlast: Kovač: Ako se HDZ resetira Kolinda Grabar-Kitarović pobijedit će u drugom krugu

Jedna od sramotnijih izjava bila je ona istaknutog HDZ-ovca Petra Škorića.

Šef splitskog HDZ-a: Ako Split ne glasa za Grabar-Kitarović, nije hrvatski grad

Komentari