Pavić: Grabar-Kitarović može i zna nametati bitne teme za Hrvatsku

Boris Kovacev / CROPIX

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić izjavio je u petak da je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović pokazala kako može i zna nametati bitne teme za Hrvatsku, za koje u Vladi imaju rješenja.

“Predsjednica je pokazivala da može i zna nametati bitne teme za  Hrvatsku i da zajedno s Vladom imamo rješenja i za te teme”, rekao je Pavić tijekom posjeta Splitu.

Kao jednu od bitnih tema koje nameće HDZ-ova kandidatkinja naveo je demografiju, što je i prioritetna tema potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice, kao i Europskog vijeća.

Pavić je ocijenio kako je nezavisni predsjednički kandidat Miroslav Škoro “i projekt Mosta”, ističući kako ga zanima hoće li mu vanjsku politiku voditi “ekselencija Bulj“.



Nije htio komentirati kampanju Zorana Milanovića, rekavši tek kako su građani vidjeli njegove rezultate kao premijera.

Upitan hoće li nakon predsjedničkih izbora uslijediti prijevremeni parlamentarni kako bi premijer Andrej Plenković učvrstio svoju poziciju u HDZ-u pred unutarstranačke izbore, Pavić je odgovorio kako će premijer o tome odlučiti kada za to dođe vrijeme.

“Vlada je stabilna, usvojili smo proračun, krećemo u predsjedanje Vijećem EU. Odluka o mogućim izborima  je na predsjedniku vlade  koji, vjerujem, će to i komunicirati ako i kad dođe takva prilika”, kazao je Marko Pavić.

Komentari