Pavić smatra da je Madžarov incident riješen isprikom, Divjak je razočarana debatom

Cropix

Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Marko Pavić u petak je rekao kako smatra da je incident Tomislava Madžara riješen nakon što se stožer Kolinde Grabar Kitarović ispričao Zoranu Milanoviću kojega je Madžar verbalno napao nakon sučeljavanja predsjedničkih kandidata.

“I gospodin Madžar je rekao da mu je žao, stožer se ispričao. Vjerujem da je time stvar riješena”, izjavio je Pavić uoči sjednice Vlade.

Predsjedničin savjetnik Tomislav Madžar u četvrtak je, nakon sučeljavanja na HRT-u, verbalno napao predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića dok je komentirao kako je Kolinda Grabar Kitarović bila u Nadzornom odboru tvrtke Kontinental prijevoz Leona Sulića, osuđenog tajkuna kojeg je kao predsjednica kasnije pomilovala.

“Vjerujem da će predsjednica i večeras biti pobjednička, jučer smo imali odličan skup, bila je odlična debata, vjerujem da idemo u završnicu kampanje i u pobjedu”, izjavio je Pavić.



U zadnje dane kampanje, poručio je, svi moraju “povući za predsjednicu”. Vjerujem da će ona svojim nastupom u debatama opravdati povjerenje građana i dobiti novi mandat, istaknuo je Pavić.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ocijenila je u petak kako će idući tjedan zbog skijanja vrlo mali broj učenika izostati s nastave dok je za debatu predsjedničkih kandidata kazala da ju je razočarala jer se govorilo uglavnom o prošlosti.

“Što se informacija koje dobivamo iz škola tiče vrlo vrlo mali broj učenika zapravo će izostati i taj postotak je ispod dva posto. Prema tome to je jedna tema koju mi preuveličavamo u Hrvatskoj”, kazala je Divjak novinarima uoči sjednice Vlade na pitanje o izostancima u školama zbog skijanja.

Rado bi, kaže, da je stanje u Hrvatskoj takvo da puno veći broj obitelji i učenika ide na skijanje. “Ali, to nije sigurno naš najveći problem”, ustvrdila je.

Kada je riječ o sinoćnjoj debati predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića ministrica Divjak kazala je kako je razočarana jer su uglavnom dominirale teme o prošlosti bez vizije o tome kuda Hrvatska treba ići u budućnosti.

“Nema vizije Hrvatske barem do 2030., ništa o tome zašto bi mladi ostali u Hrvatskoj, poslovima budućnosti, klimatskim promjenama, migrantskoj politici….Ja ne vidim vizije, ne vidim uopće suočavanje ideja o tome kuda bi Hrvatska trebala ići u sljedećem razdoblju, ništa o velikim temama, uglavnom o prošlosti, o Hrvatskoj prije 20, 30, 50, 60 godina, mislim da puno više moramo koristiti ovakve prigode da razgovaramo i suočavamo vizije i kuda Hrvatska treba ići do 2030. godine”, rekla je Divjak.

Komentari