RADELJIĆ OPTUŽUJE KOLINDU GRABAR-KITAROVIĆ Nudila mi je novac da joj budem tajni savjetnik

Ranko Suvar / CROPIX

Mate Radeljić optužio je u utorak predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da je u jučerašnjoj tv debati lagala i obmanjivala javnost kada je rekla da ga je smijenila s dužnosti savjetnika jer je to bio njegov izbor te ocijenio da ona strepi od istine da je zloupotrijebila SOA-u.

“Kolinda Grabar Kitarović u debati na RTL-u  javno je lagala i obmanjivala javnost izjavivši da me je smijenila s dužnosti jer je to bio moj osobni izbor i da pri tome nije zloupotrijebila Sigurnosno-obavještajnu agenciju (SOA). Dakle, da sam zapravo sam tražio da odem. Ona jako dobro zna istinu i od te istine i dan danas strepi”, napisao je Radeljić, bivši predsjedničin savjetnik za unutarnju politiku.

Istina je, tvrdi, da je zloupotrijebila SOA-u kako bi ga prijetnjama pokušali zastrašiti prevenirajući njegovo buduće djelovanje. Tvrdi i da mu je, nekoliko dana nakon njegova razgovora s agentom SOA-e, osobno priopćila da je premijer Andrej Plenković “od nje tražio da ga smijeni i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore”.

Ponudila mu je da sudjeluje u njezinoj kampanji kao “tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati” i za taj posao ponudila konkretan financijski iznos, što je, kaže Radeljić, odbio te odlučio javno objaviti sve okolnosti pod kojima je razriješen dužnosti.



“Tijekom kampanje nisam se javno oglašavao, jer ni na koji način nisam htio utjecati na izborni proces. Međutim, nakon besramnog laganja Kolinde Grabar-Kitarović, bio sam prisiljen reagirati jer hrvatska javnost mora znati tko je osoba koja traži drugi mandat”, poručio je Radeljić.

Nakon što je smijenjen s dužnosti krajem 2018. godine, Radeljić je izjavio da mu je odluku o razrješenju priopćio šef kabineta ravnatelja SOA-e i to u kafiću te mu pritom zaprijetio smrću ukoliko će negativno djelovati prema aktualnoj predsjednici.

Komentari