Sastali se Milanović i Grabar-Kitarović

Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i izabrani predsjednik Zoran Milanović susreli su se po prvi put nakon završne debate u petak.

Nakon što je Jutarnji list objavio da je došlo do sastanka danas poslijepodne između predsjednice u odlasku Kolinde Grabar-Kitarović i izabranog predsjednika Zorana Milanovića on se i sam oglasio na Facebooku.

U kratkoj objavi napisao je da se sastao s predsjednicom i da su odražli radni sastanak na kojem su razgovarali o tranziciji predsjedničke dužnosti.

 



Grabar-Kitarović je još u izbornoj noći izjavila da će se sastati s Milanovićem i da će surađivati u prijenosu vlasti.

On je pak jučer na novinarsko pitanje bi li podržao prijedlog Vlade da se Grabar-Kitarović imenuje za veleposlanicu odgovorio potvrdno.

Milanović: Zvali su me Grabar-Kitarović i Plenković, s Erdoganom sam razgovarao pola sata

Pripreme za prijenos vlasti već su počele. Datum inauguracije novog hrvatskog predsjednika – još nije određen. No mora se održati do 18. veljače. Zoran Milanović i njegova obitelj dobili su policijsku zaštitu još u izbornoj noći.

U Uredu predsjednice na odlasku poručuju da su u kontaktu s njegovim ljudima te da će primopredaja biti obavljena do 18. veljače. Poručuju da će do primopredaje vlasti Milanoviću, bude li mu to potrebno za rad, ponuditi Vilu Prekrižje.

Komentari