AEK napao predsjednika HNS-a: ‘Kustić priča o stvarima koje se uopće ne događaju’

DAMIR KRAJAC/CROPIX

AEK je uoči današnje utakmice s Dinamom na Maksimiru napao predsjednika HNS-a Marijana Kustića, koji je jučer pozvao grčki klub na “otvaranje komunikacijskih kanala s Dinamom”.

– Izbjegavanje konverzacije i nedostatak izmjene informacija mogao bi imati snažne negativne posljedice, što je posebno problematično jer su ispred AEK-a i Dinama dvije vrlo važne utakmice. Razumijemo da ljudi u AEK-u žaluju zbog gubitka svog navijača, no još jednom, snažno preporučujemo otvorenu komunikaciju između klubova i državnih tijela, kako bismo spriječili buduće incidente, što nam svima treba biti najviši prioritet, rekao je Kustić.

No iz atenskog kluba poslali su službeno priopćenje, u kojem ističu kako ne sudjeluju u protokolarnim aktivnostima, ali sudjeluju na svim sastancima vezanim za sigurnost.

– Predsjednik HNS-a mora znati da odbijamo neformalna druženja s Dinamom zato što naš klub i svi njegovi djelatnici žaluju zbog pogiblje našeg navijača. Međutim, prisutni smo na svim sastancima na kojima se raspravlja o organizaciji utakmice i sigurnosti vezane uz nju.



Bili smo, primjerice, na zadnjem takvom sastanku s predstavnicima UEFA-e na Maksimiru uoči našeg treninga tamo. Nismo propustili taj sastanak vezan za sigurnost na utakmici, a nećemo ni onaj danas ujutro, na dan utakmice. Naravno da ne odbijamo komunikaciju s Dinamom kada je u pitanju bilo što vezano za organizaciju utakmice.

Istina je da smo napustili sastanak u Ateni, ali zbog očitih razloga. Zato što nam je ubijen navijač. Ali u Zagrebu smo prisutni na svim sastancima. Kustić nas optužuje kao da smo nestali, a ne kao da smo na njegovom terenu i jasno vidljivi i prisutni. Prigovori predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza prema AEK-u su apsurdni i potpuno neosnovani. Priča o stvarima koje se uopće ne događaju, pišu Grci.

Komentari