Agonija Manchester Uniteda ne prestaje, pobijedio ih je i West Ham

Foto: Facebook

U prvom subotnjem susretu 18. kola engleskog nogometnog prvenstva, West Ham United je pobijedio Manchester United s 2-0 produbivši krizu Crvenih vragova.

Domaćin je poveo u 72. minuti golom Jarroda Bowena nakon sjajne asistencije Lucasa Paquete. Bio je to već 11. Bowenov pogodak ove sezone, a više je zabio samo napadač Manchester Cityja Erling Haaland koji je postigao 14 golova.

Dodajmo i da je Bowen postao prvi igrač Čekičara koji je u jednoj sezoni prije Božića zabio 11 golova. Posljednjem je to uspjelo Johnu Hartsonu 1997.

Pitanje pobjednika West Ham je razriješio šest minuta poslije golom Mohammeda Kudusa nakon još jedne Paquetine asistencije, već pete u posljednja dva kola. Kod gola grubo je pogriješio Kobbie Mainoo izgubivši loptu što je iskoristio Paqueta gurnuvši Kudusa u sjajnu priliku.



Bio je to četvrti susret u nizu u kojem Crveni vragovi nisu postignuli pogodak. Momčad s Old Trafforda posljednji je pogodak zabila u 69. minuti susreta u 2-1 pobjedi protiv Chelseaja, a zatim protiv Bournemoutha (0-3), Bayerna (0-1), Liverpoola (0-0) i West Hama (0-2) ostala na nuli.

West Ham se ovom pobjedom probio na šesto mjesto s 30 bodova, dok je United osmi s dva boda manje.

Na vrhu je Arsenal s 39 bodova koliko ima i Ason Villa na drugoj poziciji, dok je treći Liverpool s 38 bodova. U derbiju ovoga kola malo poslije se sastaju Liverpool i Arsenal.

Komentari