Ancelotti progovorio o mogućem odlasku Luke Modrića iz Reala: Evo što je rekao

Foto: Facebook

Realov trener Carlo Ancelotti rekao je u utorak da je klub dobro pokriven mladim igračima na sredini terena pa u slučaju da za šest mjeseci odu Luka Modrić i Toni Kroos, kojima tada istječu ugovori, neće morati dovoditi nove igrače.

Modriću (38), Kroosu (33), braniču Nachu Fernandezu (33) i desnom krilu Lucasu Vazquezu (32) ugovori istječu 30. lipnja. “Ovdje je puno igrača kojima istječu ugovori, poput Kroosa, Nacha i Modrića, a oni će sami odlučiti što napraviti”, izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu ne precizirajući što to znači. “Luka Modrić će sam odlučiti što želi. Mislim da i dalje može puno dati, ali sve je u njegovim rukama”, rekao je slavni trener.

Facebook

Modrić, koji je od dolaska na Santiago Bernabeu u ljeto 2012. osvojio s Realom 23 trofeja, rekao je prošli tjedan da uživa u svakom trenutku jer ne zna dokad će biti “u najboljem klubu na svijetu”. Napomenuo je da želi nastaviti osvajati trofeje i ispisivati povijest Real Madrida. Uprava kluba nije se oglasila oko eventualnog produženja ugovora, te čeka daljnji rasplet sezone u kojoj je Real lider prvenstva, kao pobjednik skupine se plasirao u osminu finala Lige prvaka, a nada se i trofejima u španjolskom Superkupu i Kupu.

“Budućnost momčadi je već utabana pa nije potrebno puno toga za napraviti. Još je uvijek, međutim, prerano za reći što će se događati na ljeto. Ekipa ide u dobrom smjeru, s jako zanimljivim mladim igračima, a priključit će nam se i još jedan jako dobar igrač”, rekao je Ancelotti. U Real Madrid je prošli mjesec došao brazilski napadač Endrick (17) iz Palmeirasa, a Ancelotti se ove sezone na sredini terena oslanja na nedavno dovedene mlade igrače Juda Bellinghama (20), Eduarda Camavingu (21), Aureliena Tchouamenija (23) i Federica Valverdea (25) u novoj formaciji 4-4-2. Na klupi ima i veznjaka Danija Ceballosa (27).



Foto: Facebook

Nastavlja pomlađivati momčad
Ancelottiju je za šest mjeseci istjecao ugovor, ali uprava mu ga je produžila do ljeta 2026. kako bi nastavio s procesom pomlađivanja momčadi te istovremeno osvajao trofeje. “Momčad se malo pomalo mijenja, te će se dodatno promijeniti u budućnosti,” rekao je Ancelotti. “Imamo još puno potencijala koji se nije mogao pokazati, a među njima je Guler”, dodao je. Ofenzivni turski veznjak Arda Guler (18), doveden prošlo ljeto, zbog ozljeda još uvijek čeka na debi koji bi mogao uslijediti u srijedu protiv Mallorce.

Ancelotti je odbio odgovoriti hoće li klub pokušati dovesti francuskog napadača Kyliana Mbappea (25) iz PSG-a. No, rekao je da neće ovaj mjesec dovesti s tržišta novog stopera, premda je u prosincu davao izjave u tom pravcu uslijed teške ozljede Davida Alabe. Od prije ozljedu koljena ima i drugi središnji branič Eder Militao, pa je momčad ostala samo na dvojici stopera, Nachu Fernandezu i Antoniju Rudigeru.”

Foto: Facebook / Luka Modrić

Dobio što je htio
Nećemo dovoditi nove igrače. Imamo dvojicu ozlijeđenih, ali također i dvojicu kojima vjerujemo te još dvojicu koji u izvanrednoj situaciji mogu dobro odigrati na toj poziciji, a to su Tchouameni i Dani Carvajal”, rekao je Ancelotti. Ostankom Ancelottija na klupi raspršila su se nagađanja da bi taj talijanski trener, koji je osvojio 10 trofeja s Realom tijekom pet sezona, mogao na ljeto postati izbornik Brazila.

 

“Bio sam u kontaktu s reprezentacijom Brazila, s njenim predsjednikom Ednaldom Rodríguesom, kojem zahvaljujem na interesu za vođenjem Brazila, na što sam jako ponosan”, odgovorio je Ancelotti. “Ali sve je ovisilo o odluci Real Madrida. U međuvremenu je Ednaldo prestao biti predsjednik, a nakon ponude novog ugovora u Realu sve je bilo onako kako sam i htio. A to je ostanak u Real Madridu”, zaključio je.

Carlo Ancelotti o Modriću: Naš odnos će uvijek biti fantastičan

Komentari