Antolić: Dobit ću otpremninu 100.000 eura! Nisam došao u Dinamo da bi radio za Mamića

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

Bivši član Dinamove Uprave Krešimir Antolić odlučio je progovoriti o svemu što se događalo u klubu i oko njega, samo četiri dana prije Skupštine na kojoj će biti određena budućnost kluba.

U gostovanju u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2” Antolić je govorio o dolasku u klub, odnosu sa Zdravkom Mamićem od dolaska u klub 2013., optužbama, igračima, zaposlenicima i budućnosti kluba.

Antolić je otkrio da je Mirko Barišić, sadašnji predsjednik Dinama, i dalje siguran u svoju poziciju. “Siguran sam da će Mirko Barišić i dalje biti predsjednik, što je jedino normalno i legitimno. Zato sam i odlučio otići, da ne budem alibi onima koji kažu da nisu za Mamića nego protiv mene ili za Barišića nego protiv mene. Ako su govorili istinu, podržat će Barišića”, rekao je.

Također, otkrio je da je njegova otpremnina oko 100.000 eura, što je uobičajeno u biznisu.



Antolić se osvrnuo i na Zdravka Mamića te njegovu navodnu ponudu da plati učlanjivanje u klub. Tvrdi da je to podmićivanje i da članovi i povjerenici koji su se učlanili putem te ponude ne mogu biti valjani. Osim toga, Antolić je izjavio da je ponudio Dariju Šimiću mjesto sportskog direktora Dinama u studenom prošle godine, ali da Šimić nije profil sportskog djelatnika koji može zamijeniti ono što je Antolić radio.

Prema Antolićevim procjenama, Šimić će biti član Uprave, a možda čak i prije četvrtka, kada će se održati Skupština kluba. Međutim, Antolić smatra da Upravi treba još jedan operativac kako bi se klub mogao bolje organizirati.

O odnosu s Mamićima
Tvrdi kako je Zdravka i Zorana Mamića upoznao 2011. godine dok je vodio Odjel općeg kriminaliteta PU zagrebačke nakon što je Zdravko Mamić uhićen na utakmici Dinamo- Malmö. Nakon tog incidenta Antolić je uspostavio dobar odnos sa Zoranom Mamićem, koji mu je u prosincu 2012. i ponudio posao u Dinamu kako bi im pojačao sustav sigurnosti. U ljeto 2013. godine Antolić je došao u klub.

“Mamić u tom trenutku nije imao nikakve kaznene postupke, a kamoli presude. Ja sam prepoznao priliku za dolazak u realni sektor, u Dinamo koji cijeli život volim, raditi posao koji znam raditi. Nisam došao tamo biti dio uprave i svakodnevno raditi s Mamićem”, kazao je za HRT.

Tvrdi da mu se nikad nije sviđao Mamićev način komunikacije, ali on nikad nije ni Dinamo poistovjećivao s Mamićem, zbog čega nije vidio razlog za ne dolazak u Dinamo.

“Nisam došao raditi za Zdravka Mamića. Došao sam raditi za Dinamo. Dinamo niti tada, niti sada nije bio jednako Zdravko Mamić. Niti će ikad biti. Došao sam raditi svoj posao – poslove sigurnosti. Nisam se bavio s njim, niti sam svaki dan razgovarao s njim o dijelu posla koji je on radio. Ja sam se bavio sigurnošću”, rekao je.

Posebno ga je razočarao Zoran Mamić jer je znao da njegov brat laže.

“Zoran i ja smo bili dobri prijatelji. Ne vidim zašto mu ne bih došao na rođendan. Zoran je tvrdio da će on ići u zatvor ako bude osuđen. Ne bi sudio ljude zašto su pobjegli. Ja pobjegao ne bi. Moja mama je iz BIH, ali ja imam jednu putovnicu. Oni su odlučili tako. To je loše prvenstveno za njih, nije ni hrabro ni časno”, kazao je.

 

Komentari