Arijan Adem i otkrio tko će ga nasljediti u Dinamu: On je bio lider i dok sam ja bio kapetan

Foto: Ronald Goršić/Cropix

Novi kapetan Dinama bit će Dominik Livaković. Otkrio je to Arijan Ademi u HTV-ovoj emisiji Stadion, nakon što se u nedjelju u pobjedi protiv Rijeke oprostio od maksimirskog kluba.

“Teško mi je navesti jednoga koji bi me mogao nasljediti, jer u momčadi ima barem pet-šest lidera koji vode ekipu. Siguran sam da će to i dalje raditi odlično. Naravno da je Livaković taj koji će nositi kapetansku traku, on je bio lider i dok sam ja bio kapetan”, rekao je Ademi.

Pitali su ga i što će posebno pamtiti u velikoj epizodi na Maksimiru.

“Teško mi je nešto izdvojiti, ali sigurno da ću ovaj dan najviše pamtiti. Ovo što su mi priredili danas bilo je jako jako veliko. Ne znam kako bih sve ovo opisao. Zahvaljujem svima, ovaj dan neću nikada zaboraviti”, odgovorio je, pa objasnio kako je došlo do transfera u kinenski Beijing Gouan.



“Već dugo su bili zainteresirani za mene. Kad smo se odvojili na ligaškoj tablici, klub je odlučio da bi me pustio. Davno sam pričao sa predsjednicom i sportskim direktorom, imali su razumijevanja i hvala im što me puštaju”.

Kaže, žali samo zbog jedne stvari

“Krivo mi je što nismo uzeli europski trofej jer ova ekipa moćna je i spremna da to napravi. Nadam se da će nastaviti tim putem”.

A u Dinamo bi se mogao vratiti u potpuno drugoj ulozi:

“Završavam trenersku školu i nadam se da ću jednog dana biti trener”.

Novi kapetan Livaković u Dinamo je stigao iz NK Zagreba i debitirao 2016. godine protiv Hajduka (0:0), a do danas je za Modre odigrao 274 utakmice u svim natjecanjima. U međuvremenu je postao “jedinica” hrvatske nogometne reprezenacije i bio među najzaslužnijima za osvajanje svjetske bronce u Katru prošle godine.

Uskočit će u cipele igrača koji je na Maksimiru ostavio neizbrisiv trag. Iza Ademija ostaje 21 trofej te rekordan broj nastupa za Modre u europskim natjecanjima, a povrh svega kultni status, o čemu najbolje svjedoči način na koji su se od njega oprostili navijači.

Komentari