Arsenal i dalje u krizi; Leicester neočekivano propustio bodove kod kuće

Arsenal / Twitter

U 22. kolu engleskog nogometnog prvenstva Chelsea i Manchester United upisali su u subotu uvjerljive pobjede, Arsenal je i dalje u krizi, a Leicester je kod kuće neočekivano izgubio od Southamptona.

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić ostao je na klupi Chelseaja, koji je dobio Burnley s 3-0 pogocima Jorginha (27-pen), Abrahama (38) i Hudson-Odoija (49).

Uvjerljiv je bio i Manchester United, koji je protiv zadnjeg Norwicha slavio s 4-0. Dva gola zabio je Rashford (27, 52-pen), a po jedan Martial (54) i Greenwood (76).

Southampton, koji je do nedavno bio u zoni ispadanja, nastavio je pozitivan niz. U posljednjih pet kola ostvario je četiri pobjede i remi, a u subotu je iznenadio u gostima drugoplasirani Leicester, pobijedivši 2-1. Pobjednički gol zabio je Danny Ings u 81. minuti.



Arsenal se morao zadovoljiti remijem u gostima kod Crystal Palacea (1-1). Pierre-Emerick Aubameyang je u 12. minuti donio prednost “topnicima”, a Crystal Palace je izjednačio 54. pogotkom Jordana Ayewa. No, u 67. minuti Arsenal je ostao s igračem manje, jer je Aubameyang zbog neopreznog starta dobio crveni karton, pa su gosti na kraju morali spašavati remi. Očito je da je pred novim trenerom “topnika” Mikelom Artetom puno posla.

U posljednjoj utakmici u subotu snage će odmjeriti Tottenham i Liverpool.

Komentari