Arsenal srušio Liverpool

Arsenal / Twitter

U derbiju 36. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je pobijedio Liverpool sa 2-1 nanijevši prvacima treći poraz ove sezone.

Junak utakmice bio je francuski napadač Alexandre Lacazette koji je upisao pogodak i asistenciju u pobjedi “topnika”.

Novi engleski prvak je poveo u 20. minuti golom Sadia Manea na asistenciju Andrewa Robertsona. Bio je to njegov šesti pogodak protiv “topnika”, a samo je Crystal Palaceu zabio više, čak devet.

Međutim, u nastavku prvog dijela “Redsi” su domaćinu poklonili dva gola za preokret. U 32. minuti Virgil van Dijk je neoprezno vratio loptu Alissonu, pogrešku je spremno dočekao Alexandre Lacazette i mirno zabio za 1-1.



U 43. minuti pogriješio je i Alisson loše ispucavši loptu. Lacazette je primio loptu, te odmah uposlio Reissa Nelsona koji je pored bespomoćnog brazilskog vratara zabio za 2-1.

Zanimljivo, bila su to jedina dva udarca domaćih igrača u okvir suparničkog gola tijekom svih 90 minuta. Liverpool je imao 24 udarca, ali nije uspio izjednačiti upisavši treći poraz sezone. Dejan Lovren nije nastupio za goste.

U ranije odigranom susretu doprvak Manchester City je na svom stadionu Etihad pobijedio Bournemouth sa 2-1.

“Građani” su poveli 2-0 golovima Davida Silve (6) i Gabirela Jesusa (39), a u nastavku je smanjio David Brooks.

Uspješan je bio i Tottenham koji je na St James Parku porazio Newcastle United sa 3-1, a susret je obilježio dvostruki strijelac Harry Kane, koji se upisao u “Klub 200”.

Kane je s dva gola stigao do brojke od 201 pogotka u 350 nastupa pri čemu je 185 zabio za Tottenham. Devet je postigo u dresu Millwalla, pet za Leyton Orient, a dva za Leicester. Za goste je zabio i Son Heung-Min, dok je pogodak za “Svrake” postigao Matt Ritchie.

Burnley i Wolverhampton su odigrali 1-1, a domaćin je izjednačio u šestoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca. Gosti su poveli u 76. minuti preko Raula Jimenza.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 93 boda, Manchester City na drugoj poziciji ima 75 bodova, Chelsea je treći sa 63 boda, a zatim slijede Leicester City i Manchester United sa po 59 bodova i utakmicu manje. Arsenal je deveti, piše N1.

Komentari