Aston Villa ubilježila najduži pobjednički niz od 1998., sjajna utakmica Watkinsa

Foto: Facebook

U prvom susretu 31. kola engleskog nogometnog prvenstva Aston Villa je pobijedila Newcastle United sa 3-0 ostvarivši petu uzastopnu pobjedu.

Time je Villa ostvarila najduži pobjednički niz u prvenstvu nakon 1998. godine.

Pobjeda domaćina je mogla biti i uvjerljivija. Osim što su postigli tri gola, igrači Ville su još dva puta tresli okvir gola, jedan pogodak im je poništen zbog minimalnog zaleđa, a imali su još nekoliko sjajnih prilika. Gosti su bili nemoćni veći dio utakmice, stvorivši tek jednu ozbiljnu priliku.

Junak susreta bio je Oliver Watkins koji je zabio dva gola, te upisao asistenciju. Jedan pogodak mu je poništen, a u 30. sekundi je pogodio i vratnicu. Otkako je Premier liga krenula nakon Svjetskog prvenstva u Kataru niti jedan igrač u elitnom razredu engleskog nogometa nije bio uključen u više golova. Zabio je 11 golova, te upisao tri asistencije.



Domaćin je sjajno krenuo u susret. Već u 30. sekundi Watkins je pogodio okvir gola. U 11. minuti je Jacob Ramsey zabio za 1-0, a samo četiri minute kasnije i Ramsey je pogodio vratnicu. U drugom dijelu za goste je dva gola zabio Watkins, prvog u 64. minuti, a zatim i u 83. minuti.

Za momčad iz Birminghama bila je to peta uzastopna pobjeda, te sedma u zadnjih osam susreta tijekom kojih nisu poraženi. S druge strane “Svrake” su prekinule niz od pet uzastopnih pobjeda.

Aston Villa se ovom pobjedom učvrstila na šestom mjestu sa 50 bodova, tri manje od petoplasiranog Tottenhama. Newcastle United je treći sa 56 bodova, a na prva dva mjesta su Arsenal sa 73 i Manchester City sa 67 bodova.

Komentari