Barakude s lakoćom do osmine finala: Do vrha napunili mrežu nemoćnog suparnika

DAMIR KRAJAC Cropix

Hrvatska vaterpolska reprezentacija lagano je stigla do svoje druge pobjede na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Barakude su slavile protiv Južne Afrike 29:6 i tako prema očekivanjima osigurale plasman u osminu finala gdje će im suparnik biti Brazil ili Kina.

Očekivalo se da će utakmica protiv Južne Afrike za Hrvatsku biti samo lakši trening i tako je na kraju i bilo. Od početka je bilo samo pitanje s koliko će golova afrička reprezentacija završiti u mreži.

Hrvatska u nedjelju u 10 sati igra protiv pobjednika okršaja između Brazila i Kine. Ta je utakmica na rasporedu večeras u 18.30 sati



Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Odradili dobar posao

Tucak je u ovoj utakmici odmarao Marka Bijača, Josipa Vrlića i Luku Lončara, pa su priliku dobili Matijas Biljaka, Ivan Anić i Ivan Krapić. Barakude su, sasvim očekivano, imali pucački trening protiv Južnoafrikanaca, koji su daleko od klase europskih momčadi. U strijelce su se upisali svi hrvatski igrači, osim vratara Anića.

U odrađivanju posla kod naših je najviše dao Jerko Marinić Kragić (5), a Franko Lazić i Krapić su postigli po četiri gola.

Hrvatska sada čeka pobjednika dvoboja Kina-Brazil, a pobjedom u nedjelju Barakude bi osigurale plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Hrvatski katolički svećenici na krovu Europe: Na malonogometnom turniru po treći put osvojili naslov

Komentari