Bayern želi vratiti hrvatskog reprezentativca nakon pola godine posudbe, Leverkusen to odbija

Foto: Twitter

Josip Stanišić (23), desni bočni Bayerna i Hrvatske, zabljesnuo je prošle sezone u njemačkom divu iz svog rodnog grada i reprezentaciji. Usprkos tome te prodaji Benjamina Pavarda, čime je Bayern ostao bez važnog i polivalentnog braniča, Thomas Tuchel ga je ljetos poslao na posudbu u Bayer Leverkusen.

Stanišić je u hit momčadi, vodećoj u Bundesligi i Europa ligi, pod hvaljenim trenerom Xabijem Alonsom bio starter na samo tri od 12 utakmica. No, usprkos tome te činjenici da ga se Bayern olako privremeno odrekao, njemački velikani sada se bore za Stanišića.

Florian Plettenberg, Bayernov insajder, objavio je da Stanišićev matični klub inzistira na tome da se posudba prekine pola godine prije njenog isteka te da se Stanišić već u siječnju vrati u München. “No, to je nemoguće jer je posudba potpisana na rok od godinu dana i Bayern je dobio takav odgovor. Leverkusen je zadovoljan Stanišićem i njegovim igrama te im je nužno da ostane baš zbog početka iduće godine. Tada naime Bayer zbog Afričkog kupa nacija privremeno ostaje bez Kossounoua i Tapsobe pa mu je bitno da Stanišić bude u klubu.”

Stanišić je igrao tri zadnje utakmice reprezentacije Hrvatske, od čega dvije kao starter. Dalić ga je pozvao i za dvije odlučujuće, zadnje u kvalifikacijama za Euro, koje se igraju u studenom.



Komentari