BERLUSCONI: Sada kada je Monza u Serie A moramo osvojiti naslov, plasirati se u Ligu prvaka i onda nju osvojiti

Goran Mehkek/Cropix

Vlasnik Monze Silvio Berlusconi izjavio je da nakon povijesnog plasmana u Serie A sada želi osvojiti naslov prvaka Italije i Ligu prvaka, objavili su talijanski mediji.

U finalu doigravanja za plasman u Serie A Monza je nakon produžetaka pobijedila Pisu sa 4-3 nakon što je u prvom susretu slavila sa 2-1.

– Mislili smo da ćemo uspjeti i prošle godine, ali nismo imali sreće. Borili smo se cijele sezone, nije bilo lako, ali uspjeli smo, sada smo u Serie A, izjavio je Berlusconi.

Monza je je osnovana 1912. godine, a bankrotirala je 2016. godine, pa je morala ponovno krenuti iz amaterske lige. Dvije godine kasnije Monzu je kupio bivši vlasnik AC Milana Silvio Berlusconi i sada je prvi put u svojoj povijesti izborila plasman u elitni razred talijanskog nogometa.



– Sada kada smo u Serie A moramo osvojiti naslov, plasirati se u Ligu prvaka i onda nju osvojiti. Ja sam naviknut na pobjede, pa ćemo vidjeti, kazao je Berlusconi i dodao: – Ovo je bila izvanredna godina, s dobrim rezultatima za moje srce. Milan je postao prvak Italije, a Monza se plasirala u Serie A.

Komentari