Bilić stao u obranu Neuera: Ponosni smo na tu pjesmu, ona se često izvodi i nema ništa s desničarenjem

Twitter

Bivši hrvatski izbornik, danas trener West Bromwich Albiona Slaven Bilić, dao je intervju Nijemcima u kojem je stao u obranu njemačkog vratara Manuela Neuera koji je na odmoru u Hrvatskoj pjevao “Lijepa li si”, hit Marka Perkovića Thompsona, što su mu neki zamjerili.

“Nažalost, novinari ovih dana rade veliku priču iz svega. Pričao sam s Neuerom nekoliko puta kad je Hrvatska igrala s Njemačkom. Veliki je obožavatelj Hrvatske i voli posjetiti našu zemlju. Ponosni smo na tu pjesmu, ona se često izvodi i nema ništa s desničarenjem, o čemu se pisalo. Pjesma opisuje Hrvatsku, a naslov govori ‘koliko si lijepa’. To je samo pjesma o našoj prekrasnoj zemlji, ništa više ni manje. Nije službena nacionalna himna, ali je himna naše reprezentacije”, rekao je Bilić za njemačku TV-postaju Sport1, prenose Sportske novosti.

Bilo je riječi i o Niki Kovaču, također bivšem izborniku Hrvatske, koji je nakon kraćeg odmora preuzeo klupu francuskog prvoligaša Monaca.

“Niko je sjajna osoba i veliki nogometni učitelj. Dokazao se s hrvatskom reprezentacijom i Eintrachtom. On je vrhunski trener i nikako mi nije jasno zašto je morao otići iz Münchena nakon duple krune. Nije puno trenera uspjelo to u prvoj sezoni. Presretan sam što je Niko pronašao tako dobar klub i siguran sam da će i tamo napraviti sjajan posao”, dodao je Bilić.



Komentari