Bišćan najavio AEK: ‘Čeka nas jako teška utakmica s veoma ozbiljnim protivnikom’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Dinamo u utorak od 20.45 u Ateni igra susret trećeg pretkola Lige prvaka protiv AEK-a, a dan prije dvoboja trener Modrih Igor Bišćan najavio je važan okršaj.

– Čeka nas jako teška utakmica s veoma ozbiljnim protivnikom. Ekipa im je puna internacionalaca, osvojili su nakon dugo vremena dvostruku krunu u zahtjevnoj grčkoj ligi, što govori o njihovoj kvaliteti. No vjerujemo u sebe i došli smo ovdje ostvariti što bolji rezultat, rekao je u uvodu Bišćan, koji je svojevremeno igrao u Panathinaikosu:

– Davno je bilo kad sam igrao u Panathainikosu, ali kontaktirao sam neke ljude u Grčkoj. Nisam razgovarao s Bjelicom koji je igrao s njima, no ono što je kazao za medije dovoljno govori o vrijednosti te momčadi. Posložili su jako čvrstu ekipu, koja je agresivna, organizirana i kvalitetna, a ima i sjajne pojedince poput Garcije i Zubera. Tu je i Domagoj Vida kao stup obrane, no i drugi igrači su dobri u zadnjem redu. Disciplinirani su i tvrdi, rijetko gube kod kuće. Djeluju skladno u svakom trenutku bez praznog hoda. Igraju doma, imat će pred svojom publikom koja ima daje veliki vjetar u leđa.

O stanju svoje momčadi je rekao:



– Što se tiče ozljeda, sve je u redu. Nakon treninga vidjet ćemo neke sitne stvari koje su se pojavile nakon Gorice, mislim da će sve biti u redu. Plan je biti kvalitetan, prije svega u obrani, te biti gust, pokretljiv i dinamičan u bloku. Nakon niza utakmice ne bi bilo baš pametno jurnuti od početka, tako bismo se jako potrošili, ne znam možemo li to nakon dva zadnja tjedna. No moramo biti ekstremno borbeni.

Komentari