Bišćan optimističan: Bolja smo momčad od Astane i vjerujemo u sebe

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Bolja smo momčad od Astane i vjerujemo u sebe, kao i što očekujemo prolaz dalje, rekao je Igor Bišćan, trener nogometaša Dinama, koji u utorak, od 20 sati, na domaćem terenu protiv Astane igraju prvi ogled 2. pretkola Lige prvaka.

Astana je u prvom pretkolu, u dvije utakmice, bila bolja od gruzijskog Dinama iz Tbilisija, dok će Dinamo ovog utorka imati ovoljetnu europsku premijeru. Trener Igor Bišćan poziva na oprez prije prvog susreta, ali ne bježi od činjenica kako je hrvatski prvak favorit.

“Astana je ozbiljan suparnik i svjesni smo kako ovo neće biti jednostavne dvije utakmice. No, u Europi ne postoji lagan suparnik. Mi smo uglavnom zdravi, s tim da male poteškoće ima Perić, ali i s njim bi sve trebalo biti u redu. Nikada nije ugodno izgubiti utakmicu kao što smo je izgubili od Hajduka. Trebao nam je jedan ili dva dana da se vratimo u normalu. U tom porazu problem nije bila naša igra, takav se poraz jednostavno dogodi”, rekao je trener Dinama Bišćan te se okrenuo kazahstanskom prvaku.

“Svjesni smo da igramo pred našim navijačima i imamo priliku ostvariti dobar rezultat prije uzvrata. Vjerujemo da ćemo biti dobri, a plan je odigrati kvalitetno. Astana je čvrsta i organizirana momčad. Kada se brane, čine to s petoricom, što znači da će blok biti gust i čvrst. Neće biti baš jednostavno. Naša će strpljivost biti važna, ali moramo biti i kombinatorni kako bismo što češće dolazili do dobrih prilika”, kazao je.



O cilju ove sezone u Europi Bišćan je, kao što uvijek naglašavaju treneri Dinama, naglasio igranje grupne faze.

“Naravno da je igranje Lige prvaka krajnji cilj i naš san. Moram reći da nismo imali previše sreće u ždrijebu ako sve bude u redu u dvije utakmice s Astanom. AEK je jak suparnik, ali o njemu trenutačno ne razmišljamo, već jedino o Astani. Mi se osjećamo dobro, jedan smo derbi dobili, drugi izgubili, ali smo osvojili trofej. Stvarno sam optimist jer smo, ponovit ću to opet, igrali jako dobro u drugom ogledu protiv Hajduka kada smo poraženi”, rekao je.

Komentari