Bivši izbornik Horvat oštro kritizirao Perkovca: ‘Hrvatska nije pokazala ništa, za sve je on kriv’

Foto: ANTE CIZMIC Cropix

Zanimljiv komentar na nastup hrvatske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj za Sportske novosti je dao Hrvoje Horvat, bivši hrvatski izbornik i prethodnik Gorana Perkovca.

Hrvatska je na kraju završila na 11. mjestu. Ostvarene su pobjede protiv rukometnih velikana kao što su Španjolska i Njemačka, ali su nas porazi od reprezentacija kao što su Mađarska i Island udaljili od borbe za medalje. Upitan je Horvat vidi li pomake u igri reprezentacije nakon dolaska Perkovca koji je prije dolaska na tu funkciju bio njegov veliki kritičar?

“Nije bilo nikakvih pomaka, dapače. Ono što se u prvoj utakmici činilo kao ubrzanje igre pokazalo se kao trčanje neorganizirane obrane prema neorganiziranom napadu, a što je rezultiralo velikim brojem tehničkih grešaka, dovelo do nesigurnosti igrača i to nam se na kraju obilo o glavu. Nismo uspjeli kapitalizirati jedan briljantan turnir Dominika Kuzmanovića o kojem priča cijela Europa, tako da nema govora ni o kakvom pomaku u igri”, rekao je Horvat, pa dodao:

ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Oštre kritike za Perkovca



“Imali smo individualca koji je odradio izvanserijsko prvenstvo, ne pamtim kad smo imali golmana koji je branio 22 lopte na utakmici. Zapravo, a što predstavlja apsurd, upravo je Kuzmanović taj koji je pod tepih gurnuo sve slabosti porozne obrane i neorganiziranog napada.”

Dočekalo ga je i pitanje treba li Perkovca smijeniti nakon ovakvog rezultata Hrvatske? “Nije na meni da ja smjenjujem izbornike niti da određujem tko bi trebao biti izbornik. Na Hrvatskom rukometnom savezu je zahtjevna i hrabra odluka, s obzirom na loš rezultat i predstojeće kvalifikacije. Možda im Perkovac tu odluku olakša, ako se bude držao onoga što je rekao kad je preuzimao reprezentaciju.”

Tvrdi Horvat da Hrvatska nije pokazala nikakve inovacije na turniru u Njemačkoj, štoviše da je izgubila karakteristiku koja je ranije krasila njezinu igru: “Hrvatska nije pokazala ništa novo. Čak bih rekao da smo na ovom prvenstvu izgubili naš zaštiti znak, granitnu obranu protiv koje su se svi naši protivnici mučili i nerado protiv nas igrali. Ovakvu statičnu obranu koja dozvoljava šut kroz središnji dio zone nismo nikada imali.

ANTE CIZMIC Cropix

Slaba defenziva

Upravo je slabu defenzivu istaknuo kao najlošiji segment igre: “Što se tiče igre, najveće razočarenje je defenzivni dio; izgubili smo proaktivnu obranu u kojoj smo mi napadali napadače i unosili strah u protivnički napad. Imali smo uštimanu i kreativnu 5-1 obranu. Tjerali smo protivničke igrače u tehničke greške, a što se nažalost upravo obrnuto sada nama događalo. Uz današnje golmane, s proaktivnom i uigranom obranom kakvu smo imali, osvojili bismo medalju.”

Perkovac: Polupismeni ljudi koji nemaju veze s rukometom me kritiziraju

Komentari