Bjelica nakon pobjede: Za svako izvođenje auta, za svaki korner, trebalo im je dosta vremena…

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Prilagodba na teren, vremenske uvjete, razlike u vremenu nije bila lagana što smo vidjeli na početku utakmice. Rasli smo kako je prolazila i na kraju pobijedili, čestitao bih igračima koji su odigrali dobru utakmicu. Vjerujem da su naše šanse u uzvratu velike za prolazak i to je najvažnije”, rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica nakon pobjede protiv Kizilžara u Kazahstanu (2:1).

Njegovi su izabranici susret završili s igračem više, a iako je izgledalo da bi mogli put Osijeka otići i s tri gola prednosti, to se ipak nije dogodilo. Mučili su se hrvatski predstavnici u prvom dijelu, ali u drugom je krenulo bolje.

“Onog trenutka kad smo ubrzali igru sve je bilo bolje. Za svako izvođenje auta, za svaki korner, trebalo im je dosta vremena, jednostavno usporili su sve uz ‘sporo’ vrijeme i spor teren. Na poluvremenu sam im rekao da igraju s dva dodira, ali i prskanje terena koji je bio malo brži”, objasnio je trener Bjelica, prenose 24sata.

Iako su ostali s igračem manje u 69. minuti, tek su tad pritisnuli Kazahstanci i na kraju smanjili prednost Osječana za koje su zabili Mihret Topčagić glavom i Laszlo Kleinheisler krasnim udarcem iz daljine.



A sad im slijedi ligaški susret protiv Lokomotive kod kuće u nedjelju, 24. srpnja, dok je uzvrat s Kazahstancima četiri dana kasnije.

“Moguće da će biti zamjena, Leovac izgleda da je ozlijedio aduktor. Imamo širok kadar, tako da tko bude igrao, siguran sam da će odigrati na visokom nivou”, zaključio je Bjelica.

 

Komentari