Bomba koju su svi čekali: ‘Joshua će se boriti protiv Hrgovića za svjetsku titulu’

Foto: Cropix

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Britanac Anthony Joshua u Rijadu je nakon pet rundi pobijedio Šveđanina Otta Wallina.

Bivšem svjetskom prvaku, koji je gubio od Andyja Ruiza i Oleksandra Usika (dvaput) nakon treće pobjede zaredom vjerojatno slijedi novi pokušaj za naslov, i to protiv Filipa Hrgovića koji se lakoćom obračunao s Markom de Morijem. Otkrio je to promotor Matchrooma Eddie Hearn.

“Potpisali smo s Wilderom, izgubio je. To je u redu i događa se u boksu. Ali možda je to blagoslov jer ovaj tip, Joshua je spreman za naslov. Želi postati trostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji. Otto Wallin bio je broj dva u kategoriji, bit će Hrgović protiv AJ-a za svjetsku titulu”, rekao je Hearn.

Fury ili Hrgović
Joshuu su nakon meča upitali o željama za idućeg protivnika, je li to Tyson Fury ili Hrgović. “Sto posto Tyson Fury, ali usput ne izbjegavam Hrgovića. Borit ću se i protiv Hrgovića”, rekao je Britanac.

Titula pred kojom se sad nalazi ona je svjetskog prvaka prema IBF-u, na čijoj će ljestvici zauzeti drugo mjesto. Oleksandr Usik i Tyson Fury potpisali su ugovor na dva meča, a IBF je najavio da će u slučaju revanša pobjedniku oduzeti svoj pojas te organizirati borbu svojih izazivača.

Broj 1 na IBF ljestvici je Filip Hrgović, broj 2 će nakon ovog meča biti Joshua. Sve je jasno, na proljeće bismo onda trebali gledati njihov okršaj. To je potvrdio i vlasnik Matchroom Boxinga, svojevrsni gazda europskog boksa te promotor Anthonyja Joshue, Eddie Hearn. Dobio je mikrofon odmah u ringu, gdje je otkrio i kako su neke glasine, koje su se pojavile posljednjih dana, bile točne.

‘Joshua s osmijehom, je najopasniji Joshua’
“Anthony Joshua se vratio. Njegov trener i tim su mi to već najavili. Rekli su da uništava tipove na sparingu i vrlo jako udara. Uvjeren sam da je ovakav Anthony Joshua najbolji na svijetu. Bila je ovo savršena izvedba. Wallin je fenomenalan teškaš, a Joshua ga je uništio. Razbio mu je nos, razbio mu je tijelo, strašna izvedba. S ovakvim stanjem uma i ovim timom, mislim da je Joshua nepobjediv”, rekao je Hearn, te se okrenuo temi Deontaya Wildera.

Hrgović do pobjede za samo 76 sekundi!

“Imali smo tešku odluku između borbe za titulu i borbe protiv Wildera. Ovaj tjedan smo potpisali za Wildera, on je danas izgubio. Možda je to blagoslov, jer Joshua je boksač za titule. Dogodit će se borba Hrgovića protiv Joshue za svjetsku titulu, a on će po treći puta postati svjetski prvak. Ovo je Joshua s osmijehom, Joshua koji uživa, a takav je najopasniji. 2024. će biti njegova godina i svi teškaši trebaju biti na oprezu”, rekao je Hearn.

Komentari