BOMBA NA MAKSIMIRU! Hrvatska savladala Dansku: Momčad Zlatka Dalića korak do Final Foura

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Hrvatska je svladala Dansku, Vatreni su došli do 2:1 na Maksimiru i približili su se završnom turniru europske Lige nacija! Utakmica koja je donijela tvrdo prvo i otvorenije drugo poluvrijeme završena je slavljem momčadi Zlatka Dalića koja u nedjelju ide u Beč, na utakmicu protiv Austrije, željna potvrde prvog mjesta koje vodi na veliku završnicu u lipnju sljedeće godine.

Za Hrvatsku su zabili Borna Sosa u 49. i Lovro Majer u 79. minuti, a jedini strijelac za Dance bio je Christian Eriksen, koji je u 77. pogodio za privremeno gostujuće izjednačenje. Srećom za Vatrene, tih 1:1 nije trajalo dugo.

Slijedi pogled prema Beču, gdje će Hrvatska u nedjelju s početkom u 20:45 sati tražiti novi veliki uspjeh.

Prvo poluvrijeme na Maksimiru nije donijelo puno akcije pred golovima, ali ipak je bilo i nekoliko ‘iskri’ koje su mogle završiti promjenom rezultata. Na strani Vatrenih, sve je krenulo udarcem glavom Josipa Šutala pokraj gola već u drugoj minuti, a kasnije, u sličnoj situaciji bio je i Joško Gvardiol, s jednakim rezultatom za Hrvatsku.



Mladi stoper pucao je glavom u 26. minuti, također pokraj gola, bez potrebe za reakcijom Kaspera Schmeichela. Bilo je to u razdoblju utakmice koje je pripalo Vatrenima, a nedugo nakon toga, počeli su prijetiti i Danci koji su imali najopasniju priliku na bilo kojoj strani u prvom poluvremenu.

Opasnost za hrvatski gol stigla je u 34. minuti, kada je Joakim Maehle bio u naletu po lijevoj strani. Srećom za Vatrene, Danca je odličnom reakcijom ‘razoružao’ Dominik Livaković koji se pobrinuo da na semaforu ostane 0:0.

U završnici prvog poluvremena, Livakoviću je udarcem izvan kaznenog prostora zaprijetio Christian Eriksen, a golman Vatrenih tada je odbio loptu nakon Eriksenovog udarca koji je bio prilično jak – ali ne i dovoljno precizan za Dance.

Nakon prvog poluvremena koji je donio nešto dobrog i puno opreza s obje strane, drugi dio počeo je sjajno za Vatrene. Borna Sosa je u 49. minuti doveo Hrvatsku u vodstvo sjajnim, preciznim udarcem nakon što mu je lopta došla na vanjski šut iz gužve u kaznenom prostoru.

U nastavku drugog dijela stiglo je još nekoliko prijetnji Vatrenih prije nego su počeli padati novi golovi. Prvo se dogodio šok za Hrvatsku nakon što je u 77. minuti Christian Eriksen udarčinom izvana izjednačio za Dansku, ne dajući Livakoviću puno šansi da to obrani, a potom, Vatreni su se ubrzo veselili zaslugom Lovre Majera tek što je ušao u igru, piše Dnevno.hr

Nakon što ga je Zlatko Dalić uveo umjesto Matea Kovačića, Majer je pogodio preciznim udarcem malo izvan kaznenog prostora, a kako se pokazalo, bilo je to dovoljno za veliko hrvatsko slavlje do kojeg je došlo nakon završnog pritiska gostujuće momčadi.

Bila je to još jedna lijepa večer s Vatrenima, a u nedjelju u Beču dolazi prilika za još jednu, u borbi za ‘Final Four’ Lige nacija!

 

Komentari