Borna Ćorić otpao iz reprezentacije za Davis Cup, evo tko ga mijenja

Foto: Instagram

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić morao je zbog ozljede otkazati nastup na turniru Davis Cupa koji će od 12. do 17. rujna biti održan u dvorani Gripe u Splitu, a umjesto njega izbornik Vedran Martić u momčad je uvrstio Duju Ajdukovića.

Tako će hrvatsku reprezentaciju činiti četvorica Splićana, Borna Gojo, Dino Prižmić, Duje Ajduković i Mate Pavić te Međugorac Ivan Dodig.

“Još od američke turneje nosim se s dvije lakše ozljede koje sam pokušavao sanirati između turnira i mečeva. Nakon odrađenih pretraga morat ću poslušati savjete stručnjaka i uzeti kratku pauzu da se trenutno stanje ne pogorša. S obzirom na to, teška srca sam morao donijeti odluku da ne nastupim na Davis Cupu koji će se održati sljedeći tjedan u Splitu”, pojasnio je svoju odluku Borna Ćorić u službenom priopćenju Hrvatskog teniskog saveza.

Težak je to udarac za hrvatsku reprezentaciju, jer je 26-godišnji Zagrepčanin igrač s bogatim iskustvom u Davis Cupu, u kojem je nerijetko bio ključan igrač u uspjesima koje je reprezentacija ostvarivala, jer je u 25 mečeva, od debija 2013. kad mu je bilo tek 16 godina, ostvario 16 pobjeda uz devet poraza. Ćorić je u prošloj i ovoj sezoni imao niz od šest uzastopnih pobjeda.



Najavio dolazak na tribine
Iako neće moći pomoći svojim igrama na terenu, Ćorić je najavio da će biti uz reprezentaciju u Splitu.

“Ništa mi ne predstavlja veće zadovoljstvo nego igrati za Hrvatsku, a pogotovo pred domaćom publikom koja je naš najveći poticaj. Iako nažalost neću biti u mogućnosti igrati, doći ću u Split i biti najvatreniji navijač s tribina”, poručio je Ćorić.

Hrvatska će u Splitu tako imati dvojicu debitanata – 18-godišnjeg Dinu Prižmića (ATP – 176.), koji nije nastupao otkako je 13. kolovoza u Banjoj Luci osvojio svoj prvi trofej na ATP Challenger Touru, te 22-godišnjeg Duju Ajdukovića (ATP – 212.), koji je tjedan dana prije Prižmićevog trijumfa kao kvalifikant osvojio svoj prvi naslov na Challengeru u njemačkom Luedenscheidu.

S obzirom na prikazanu formu i plasman u osminu finala US Opena iz kvalifikacija, 25-godišnji Borna Gojo, koji će od ponedjeljka biti 76. na ATP ljestvici, bit će Martićeva prva opcija u pojedinačnim mečevima, a Prižmić i Ajduković će se boriti za mjesto na “drugoj ploči”.

Ivan Dodig i Mate Pavić će oslonac u igri parova, a obojica su još uvijek u lovu na trofeje na US Openu. Hrvatska će turnir u Splitu otvoriti u srijedu, 13. rujna, protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, dva dana poslije igrat će protiv Finske, a u nedjelju, 17. rujna, zaključiti nastup protiv Nizozemske.

Dvije najbolje reprezentacije s ovog turnira plasirat će se u četvrtfinale završnice Davis Cupa, koja će biti održana krajem studenog (21.-26. studenog) u španjolskoj Malagi.

Komentari