BRAVO!! Hrvatski rukometaši izborili plasman na Europsko prvenstvo

Ante Cizmic/Cropix

Hrvatski rukometaši pobijedili su na gostovanju u Grčkoj 31:26 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Izabranici Gorana Perkovca su tako i matematički osigurali plasman na Euro 2024. u Njemačkoj, dok ih samo čudo može zbaciti s drugog mjesta u skupini, što je također važno za određivanje jakosnih skupina u ždrijebu.

Mučenje u prvom dijelu pa razigrano drugo poluvrijeme
Hrvatska je odigrala poprilično slabo prvo poluvrijeme, imala je i period u kojem je gotovo devet minuta bila bez pogotka, a grčki vratar Petros Boukovinas bio je nestvaran te je u jednom trenutku imao čak sedam obrana iz 12 pokušaja. Srećom po Hrvatsku, Grčka nije uspjela kazniti to mučenje Perkovčevih rukometaša pa se na predah otišlo s 10:10.

U drugom poluvremenu je Hrvatska ipak bila znatno razigranija i zabila čak 21 gol. Luka Cindrić vukao je cijelu momčad i na kraju utakmicu završio s deset golova, dok su Mario Šoštarić i Josip Šarac postigli po pet. Na drugoj je strani Savvas zabio šest pogodaka, a Nikolaos Liapis pet.

Hrvatska navija za kiks Nizozemaca za prvo mjesto u skupini
Hrvatskoj još preostaje ogled s Belgijom u nedjelju u Rijeci. Pobjeda bi potvrdila drugo mjesto, a eventualno donijela i prvo ako Nizozemska kiksa u jednoj od dvije utakmice protiv Belgije i Grčke. Bez drugog mjesta Hrvatska može ostati samo ako izgubi od Belgije, a Grčka dobije Nizozemsku.



Ipak, najizglednije je da će hrvatski rukometaši ostati na tom drugom mjestu, što će ih u ždrijebu odvesti u treću od četiri jakosne skupine. Prvoplasirani iz kvalifikacijskih grupa bit će raspoređeni u prva dva pota u ždrijebu, prenosi Index.hr.

 

Komentari