BRAVO MOMCI Mektić i Pavić se plasirali u polufinale ATP turnira u Dubaiju

Prvi par svijeta, hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić, plasirali su se u polufinale ATP turnira u Dubaiju, oni su u četvrtfinalu nadigrali Belgijance Sandera Gillea i Jeroena Vliegena sa 6:4, 7:6 (3).

Mektić i Pavić tako su prvi put ove godine vezali dvije pobjede nakon što su lani osvojili devet naslova, među kojima i olimpijsko zlato te Wimbledon.

Za osvajanje prvoga seta našim je tenisačima dovoljan bio “break” u sedmoj igri, dok u drugom setu ni jedna kombinacija nije uspjela oduzeti servis suparnicima. Kod 2:2 Mektić i Pavić su imali tri vezane “break-lopte”, ali Vliegen je u tim trenucima sjajno servirao. Kod vodstva Belgijanaca od 6:5 oni su na Pavićev servis stigli s 40:0 do izjednačenja i set-lopte, no tada je Pavić pogodio prvi servis i spasio situaciju. U “tie-breaku” su Belgijanci imali prednost od 3:2, no Mektić i Pavić su potom osvojili pet poena zaredom za pobjedu.

U polufinalu će Mektić i Pavić igrati protiv trećih nositelja Australca Johna Peersa i Slovaka Filipa Polašeka.



Srebrni s prošlogodišnjih OI u Tokiju Marin Čilić i Ivan Dodig trebali su u srijedu igrati susret 1. kola parova u Dubaiju, ali su odustali prije početka, prenosi Direktno.

 

Komentari