Bravoo! Leona Popović došla do prve pobjede u Europskom kupu

Foto: Facebook

Hrvatska skijaška reprezentativka Leona Popović u srijedu je ostvarila svoju prvu pobjedu u natjecanjima za Europski kup, a slavila je u slalomu održanom na lihtenštajnskom skijalištu Malbun.

Leona Popović je imala najbolje vrijeme prve vožnje te 12. u drugoj, što joj donijelo pobjedu u ukupnom vremenu od jedne minute i 30.10 sekundi. Za 26-godišnju skijašicu iz Mrkoplja ovo je prva pobjeda u natjecanjima za Europski kup, a tek drugi put se našla na pobjedničkom postolju.

Foto: Facebook

Velika prednost ispred ostatka

Drugoplasirana Britanka Charlie Guest je za Leonom zaostala za 52 stotinke, dok je treća bila Talijanka Emilia Mondinelli sa zaostatkom od 79 stotinki.



U četvrtak je u Malbunu na rasporedu bio još jedan slalom u kojem je Popović ponovno bila najbrža u prvoj vožnji, ali je u drugoj imala tek 27. rezultat, što joj je u zbroju donijelo plasman na 15. mjesto.

Pobijedila je Šveđanka Hanna Aronsson Elfman (1:26.62 minuta), za kojom je Leona zaostala za 1.15 sekundi.

Dinamo se bori za prolaz u Europi: Modri će imati čudesnu atmosferu i ogroman vjetar u leđa s tribina

Potvrda dobre forme pred Svjetski kup

Popović je iskoristila gotovo jednomjesečnu stanku u Svjetskom kupu, kad su u pitanju slalomske utrke, kako bi podigla formu za posljednja dva natjecanja u kalendaru.

Skijašice će pretposljednji slalom u ovoj sezoni voziti 10. ožujka u švedskom Areu, a šest dana poslije se za zadnje slalomske bodove boriti na završnici Svjetskog kupa u austrijskom Saalbachu.

Komentari