Brazilcu koji je igrao samo 17 minuta Barca mora platiti 8.5 milijuna eura

Foto: Instagram

Matheus Fernandes (24) je u siječnju 2020. došao u Barcelonu iz Palmeirasa uz odštetu od 7 milijuna eura.

Veznjak je odmah proslijeđen na posudbu u Valladolid, odakle se vratio na ljeto iste godine. Do ljeta, iduće, 2021., kada je otpušten iz Barcelone, odigrao je samo 17 minuta za katalonski klub i to protiv kijevskog Dinama u Ligi prvaka. Fotografija u ovom tekstu, na kojoj je okružen trojicom suparnika, jedina je Matheusova u dresu Barcelone u arhivama agencija, prenosi Index.hr.

Premda je imao ugovor do 2025., Barcelona ga je jednostrano raskinula te Matheusa bez odštete vratila u Palmeiras u sklopu velikog rezanja troškova, prije svega nevjerojatno visokog budžeta plaća nogometaša. Matheus je tada tužio Barcelonu zbog nezakonitog otkaza, a sada, godinu i pol kasnije, katalonski mediji javljaju da je sud odlučio u njegovu korist.

Doduše, aktualni igrač brazilskog Bragantina neće dobiti 14.8 milijuna eura, koliko je tražio tvrdeći da ga je Barcelona za navedeni iznos oštetila na ime neisplaćenih plaća, ali presuđeno je da mu Barcelona mora isplatiti 8.5 milijuna eura. To je novi udar na ionako tešku financijsku situaciju lidera La Lige.



Komentari