Čačić će Dinamu debelo naplatiti otkaz, ne želi oprostiti ni cent otpremnine: Evo koliko će izvući iz blagajne

Foto: Cropix

Dinamov bivši trener i sportski direktor Ante Čačić bi na ime otpremnine trebao iz Dinamove blagajne izvući 1,7 milijuna eura.

Pokušalo se nekako dogovoriti da Čačić ipak malo stisne ručnu i zbog dugog prijateljstva s klubom pristane na nešto manji financijski kolač, da nešto novca oprosti svojim bivšim poslodavcima, no to se nije dogodilo, makar se još negdje u Maksimiru nadaju da bi Čačić mogao malo popustiti i ne držati se ugovora kao “pijan plota”.

No, zasad se ipak drži plota, odnosno, slova u ugovoru koji mu predviđa baš takvu otpremninu.

Ukoliko zaista inkasira tu cifru i mahne s njom svima u plavom domu na pozdrav, onda će to biti rekordna otpremnina za jednog trenera koja je ikada isplaćena u maksimirskim dvorima. Kad je prije tri godine, također u travnju, Nenad Bjelica napuštao Dinamo, na ime otpremnine je zaradio 1,1 milijun eura. Kod sporazumnog raskida Bjelica je, idemo to tako kazati, oprostio Modrima 1,4 milijuna eura, jer da je isplaćen do kraja zaradio bi ukupno oko 2,5 milijuna eura.



Takva pogodba je očito legla svima, Dinamu i Bjelici, jer su nakon maksimirskog sastanka o razlazu s obje strane iz usta ispadale smo rečenice obložene šećerom. Od te cifre koju je inkasirao Bjelica svoj je dio dobio i njegov stručni stožer, kojemu je dakako također uručen otkaz, budući da je Bjelica imao dogovor s nekim svojim suradnicima da im isplaćuje određeni iznos koji je njemu pripadao po ugovoru. Ne zna se je li i Čačić imao takav dogovor sa svojim suradnicima, pišu Sportske novosti.

Također, svojevremeno je i Vahid Halilhodžić otišao iz Dinama sa zgodnom otpremninom, također se radilo o sporazumnom raskidu ugovora, a Vaha je sa sobom iz plavog doma ponio 915.000 eura.

Komentari