Cibona napokon upisala prvu pobjedu u ABA lige

Foto: KK Cibona

Košarkaši Cibone su u šestoga kolu ABA lige došli do prve pobjede u novoj sezoni regionalnog natjecanja svladavši u KC “Dražen Petrović” Mornar iz Bara sa 73-72 (18-20, 15-19, 25-15, 15-18) u dramatičnoj završnici.

Cibonu je predvodio odlični Tomislav Buljan s 19 koševa i 13 skokova te dvije ukradene lopte. Aleksandar Aranitović je ubacio 12 poena, a po 11 su postigli Alex Stein i Krešimir Radovčić, koji je imao i pet asistencija.

Kod Mornara je najbolji bio Alex Gavrilović sa 18 koševa, dok je Amerikanac Tay Waller ubacio 15.

Cibona je pobjedom privremeno skočila s posljednjeg mjesta na desetu poziciju s učinkom 1-5, a toliko ima i Mornar koji je na 12. mjestu.



Gosti su bolje ušli u utakmicu i bili bolja momčad u prvom poluvremenu. U drugoj četrvtini su došli i do 10 koševa prednosti, da bi na poluvrijeme otišli s +6 (39-33).

No, Cibona je sjajno otvorila nastavak dvoboja. Na početku treće četvrtine izabranici Jakše Vulića nisu dopustili Mornaru nijedan koš u prve četiri minute te su serijom 12-0 preokrenuli utakmicu. Crnogorska momčad je ponajviše zahvaljujući tricama Taya Wallera zadržati korak s Cibonom i u zadnju četvrtinu ući sa samo četiri koša zaostatka (58-54).

Posljednja četvrtina je prošla, uglavnom, u izjednačenoj borbi, u kojoj je Cibona gotovo cijelo vrijeme bila u prednosti. Ipak, Mornar je serijom 5-0 došao do vodstva 67-65 u 37. minuti. Uslijedila je Cibonina serija 7-0, kojom su “Vukovi” 1:43 minute prije kraja poveli 72-67.

Gosti su odgovorili s četiri uzastopna koša Dwighta Murrayja, da bi devet sekundi prije kraja Tomislav Buljan pogodio prvo, a promašio drugo slobodno bacanje za 73-71. Jakov Mustapić je osobnom pogreškom zaustavio napad Mornara i poslao Murrayja na crtu za slobodna bacanja. Amerikanac je pogodio prvo, ali promašio drugo. Ivan Majcunić je uhvatio loptu u skoku, bacio je daleko na suprotnu stranu i tako osigurao pobjedu svojoj momčadi.

U šestom kolu će u nedjelju Zadar gostovati u Beogradu kod Mege, a susret će započeti točno u podne. Istog dana će Split od 17 sati na Gripama ugostiti beogradski Partizan.

Komentari