Ćirin grob nakon godinu dana izgleda baš otužno: Oglasio se i sin Miroslav i otkrio kako stoje stvari

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Punih je godinu dana prošlo od smrti ‘trenera svih trenera’, legendarnog Miroslava Ćire Blaževića. Nogometni velikan ostavio je neizbrisiv trag ne samo u Hrvatskoj, već diljem regije, te u europskim okvirima.

Umjesto nekog obilježja na Ćiru, poput imenovanja neke ulice ili trga u medijima se dan uoči tužne obljetnice njegove smrti pojavila informacija kako njegova mlađa kćer Katarina zbog neraščišćenih imovinskih odnosa namjerava tužiti brata Miroslava i majku Zdenku, kao i informacija da grob legendarnog trenera na mirogojskoj Aleji velikana izgleda otužno.

Naime, na njemu se nalazi samo drveni križ. Mnogi se slažu puno premalo za čovjeka koji je obilježio i zadužio hrvatski nogomet, pa je vijest glasno odjeknula i u regiji.

Foto: DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Ćirin sin dao objašnjenje

Bosanski Avaz je tako primjerice napisao: “Ni godinu nakon smrti: Nema spomenika na grobu legendarnog Ćire Blaževića”, dok je srpski Kurir u naslov stavio: “Šok na grobu legendarnog Ćire, sve im je ostavio, a oni..”



Nema nadgrobnog spomenika. (Foto: Screenshot)

No Miroslav Blažević mlađi, Ćirin sin, pojasnio je situaciju. “Odužila se izrada grobnog spomenika, jer smo željeli da se tatin grob napravi od bijelog bračkog kamena. Osnovni će motiv biti bijeli šal, koji je obilježio njegovu trenersku karijeru u Dinamu, 1982. Tata to svakako zaslužuje”, prenosi njegove riječi Jutarnji list.

Dodao je kako u spomen na Ćiru Blaževića obitelj u četvrtak u crkvi Bezgrješnog srca Marijinog, na Jordanovcu, organizira misu zadušnicu, a u čast pokojnom ocu trebao bi biti organiziran i nogometni turnir u Maksimiru na kojem je najavljen nastup veterana i zvijezda hrvatske estrade.

Danas obilježavamo tužnu obljetnicu: Godina dana bez legendarnog i neponovljivog Ćire Blaževića

Komentari