Ćiro o porazu Dinama: Čačić je napravio sve što je bilo u njegovoj moći. E, sad, što je njegova moć?

Damir Krajač/Cropix

Dinamo je u petom kolu grupne faze Lige prvaka izgubio na Maksimiru 0:4 od Milana golovima Mattea Gabbiae (39.), Rafaela Leaoa (49.), Oliviera Girouda iz jedanaesterca (59.) i autogolom Roberta Ljubičića (69.). Bila je to još jedna blijeda izvedba momčadi Ante Čačića koji je još jednu utakmicu Lige prvaka započeo na isti način kao i sve do sada, što se očekivano pokazalo kao katastrofalan potez.

Nije htio Čačić odustati od svoje 3-5-2 formacije s kojom su Modri započeli svaku utakmicu Lige prvaka ove sezone i to jednostavno nije bilo na razini Lige prvaka.

Za portal Direktno Miroslav Ćiro Blažević je otkrio da je “bio na utakmici”.

“Žao mi je što smo skupo platili svoju naivnost. Mislim da se strateški nismo adekvatno postavili prema jednom renomiranom i vrlo značajnom nogometnom protivniku, ali sve u svemu, nemam razloga očajavati. Ova ekipa će nam dati, siguran sam, još puno satisfakcija, ali još ništa nije gotovo”, započinje Ćiro.



“Trener svih trenera” nije htio kritizirati svog kolegu na klupi Dinama.

“Ne bih ulazio u kritike, to bi bilo pretenciozno i neukusno da ja njega napadam. On je napravio sve što je bilo u njegovoj moći”, govori naš sugovornik te podiže glas u svom stilu, nastavljajući: “E, sad, što je njegova moć?! To treba znati!”.

Najveći problem Modrih ove sezone je, čini se, fizička spremnost, odnosno nespremnost. U svakoj utakmici Lige prvaka protivnici su ih jednostavno pretrčali. Bivši trener Dinama ističe kako je to “pitanje koje je ostalo u zraku”.

“Pitanje je jesu li naši igrači deficitarni u takozvanoj natjecateljskoj formi. Ljudi koji su zaduženi za fizičko stanje naših igrača morat će se jako požuriti i jako brzo napraviti stanovitu nadogradnju, jer ovo što smo vidjeli, nisu izgledali tako ratnički spremni. Evidentno je bio deficit i u svježini i u snazi”, dodaje

Arijan Ademi, Mislav Oršić, Bruno Petković i Luka Ivanušec bili su nositelji igre Dinama na početku sezone, tijekom kvalifikacija za Ligu prvaka i prvih utakmica su bili ponajbolji igrači na terenu, ali to u već posljednjih nekoliko utakmica nije slučaj.

Nije htio kritizirati igrače, zaključivši da ne zna “neke pojedinosti da bi mogao nešto konkretnije reći za javnost”.

 

Komentari