City preokrenuo protiv Leipziga, Gvardiol asistirao u ključnom trenutku

Foto: Facebook

Rasplet u skupini G je bio poznat već nakon 4. kola. Manchester City i RB Leipzig su prošli u osminu finala, a sve do 55. minute dvoboja na Etihadu činilo se da će se Nijemci bodovno izjednačiti s vodećom momčadi u skupini, da bi na kraju ostali bez ičega.

Guardiolina momčad uspjela je doći i do pete pobjede, iako je RB Leipzig vodio 2-0 do 55. minute, a u velikom preokretu je asistencijom za izjednačenje na 2-2 sudjelovao i hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

Lois Openda je bio dvostruki strijelac za njemačku momčad i “terorizirao” je obranu Manchester Cityja na otvorenom prostoru. Prvi pogodak je postigao u 13. minuti, a 20 minuta poslije je pobjegao svojim čuvarima u kontranapadu, a kad je ušao u kazneni prostor uspio si je pokraj Joška Gvardiola osloboditi prostor za udarac te pogoditi bliži kut pokraj nemoćnog vratara Stefana Ortege.

Preokret Cityja počeo je u 55. minuti golom Erlinga Haalanda, kojemu su gosti neuspješno pokušali postaviti zamku i uvesti ga u zaleđe. Domaća momčad je do izjednačenja došla u 70. minuti, kad je Joško Gvardiol oštrom loptom uposlio Phila Fodena na rubu kaznenog prostora. On se u primanju lopte oslobodio čuvara, a onda hladnokrvno pogodio donji suprotan kut.



Foden se u 87. minuti našao u ulozi asistenta. Sjajan proboj po lijevom boku završio je dodavanjem za Juliana Alvareza, a argentinski napadač je hladnokrvno pogodio mrežu za konačnih 3-2. Joško Gvardiol je zamijenjen u trećoj minuti sučevog dodatka.

U drugoj utakmici ove skupine Young Boys je u Bernu svladao Crvenu zvezdu s 2-0 i time je švicarska momčad osigurala plasman u nokaut fazu Europske lige.

Komentari