Ćorić: Stvarno sam sretan da sam tu, napokon sam se vratio i u Davis Cup

Biljana Blivajs / CROPIX

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u Rijeci se priprema za kvalifikacijski dvoboj s Austrijom 4. i 5. veljače. Iako će naša reprezentacija nastupiti bez najbolje plasiranog igrača Marina Čilića, koji je, zanimljivo, upravo na tom natjecanju debitirao 2006. protiv Austrijanaca, optimizam vlada u hrvatskom taboru.

Reprezentacije treniraju, privikavaju se na uvjete, loptice i podlogu, neki i u povratničkoj ulozi.

– Jako sam zadovoljan, i podlogom i dvoranom. Stvarno sam sretan da sam tu, napokon sam se vratio i u Davis Cup, nisam igrao tri mjeseca, falio mi je i sretan sam da sam tu, rekao je Borna Ćorić.

– Borna Gojo uvijek pruža izvrsne partije, Borna Ćorić je prošle godine igrao fantastične mečeve u Davis Cupu, naš par je uvijek dobar. Dobri smo i u pojedinačnim susretima i u parovima i očekujem da ćemo igrati dobro, izjavio je hrvatski izbornik Vedran Martić.



Najveći uspjeh Austrije u Davis Cupu je polufinale iz 1990. Oprez i respekt svakako izaziva prvo austrijsko ime – Dominic Thiem koji zna kako je pobjeđivati Đokovića, Nadala i Federera.

– Imao je neku ozljedu, krajem godine je postigao dobru formu, na početku sezone je imao težak meč protiv Rubljova u Australiji, ali Dominic Thiem je jako iskusan i dobar igrač, ne znamo točno u kakvoj formi dolazi, ali uvijek je opasan, kaže hrvatski izbornik.

U subotu od 14, a u nedjelju od 13 sati u dvorani Zamet – četvrti je ogled Hrvatske i Austrije, vodimo 2-1, a posljednji smo se put sastali još 2006. kada su naši predstavnici slavili u Grazu 3-2 zahvaljujući pobjedama Marija Ančića i Ivana Ljubičića, pojedinačno i u paru.

Komentari