Dalić donio odluku: Nakon neuvjerljive Hrvatske protiv Tunisa stižu velike promjene u sastavu

Foto: HNS/Facebook

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala Tunis i plasirala se u finale pripremnog turnira u Egiptu gdje ih čeka upravo domaćin.

Junak raspucavanja bio je Ivica Ivušić koji je obranio tri udarca u sedam serija. S druge strane, Egipat je do finala stigao nošen podrškom domaćih navijača i pobjedom 1:0 protiv Novog Zelanda.

Dalić je nakon utakmice s Tunisom istaknuo i nezadovoljstvo određenim aspektima igre: “Teška utakmica, težak protivnik, čitavo vrijeme njih 10 je stajalo u bloku, a ni mi nismo baš bili brzi ni okomiti. Nedostajalo je utrčavanja u prazan prostor, nismo dolazili u situacije za zabiti gol. Ti penali su uvijek i kvaliteta i lutrija.”

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Promjene u sastavu



Izbornik je rekao da će na ovom turniru svi dobiti šansu. Umjesto junaka polufinala Ivušića startat će Nediljko Labrovića, kojega bi u drugom dijelu trebao zamijeniti Dominik Kotarski. Osim toga promjena će doći i na stoperu. Tijekom polufinalne utakmice teren je zbog ozljede napustio Martin Erlić. Njega bi mogao zamijeniti drugi stoper iz Serie A Marin Pongračić, piše Dnevno.hr.

Osim njega, stoperske opcije su još Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car i Domagoj Vida. Umjesto Juranovića priliku bi trebao dobiti Stanišić koji igra u sjajnoj formi u vodećoj momčadi Bundeslige , Bayeru.

Mateo Kovačić nije prvi izbor Pepa Guardiole u Manchester Cityju pa bi on mogao i startati u finalu, a umjesto Luke Modrića i Marcela Brozovića kao opcija se nude Mario Pašalić i Lovro Majer.

Što se tiče napada umjesto Luke Ivanušeca, Andreja Kramarića i Marija Pašalića može izvesti trio iz Supersport HNL-a, Marka Pjacu, Marca Pašalića i Brunu Petkoviću. Dakle prvih 11 bi ako Dalić održi svoju riječ da će svi dobiti priliku krenuti momčad: Labrović, Stanišić, Pongračić, Gvardiol, Sosa – Kovačić, Majer, Mario Pašalić – Pjaca, Marco Pašalić, Petković.

Pašalić ne krije oduševljenje nastupom za Vatrene: ‘Igrati za Hrvatsku mi je uvijek najposebniji osjećaj’

 

Komentari