Dalić: Naš vezni red je najjači i tu moramo biti dominantni

Ronald Goršić/Cropix

Hrvatska nogometna reprezentacija danas započinje s misijom Katar 2022. Vatreni se okupljaju u Zagrebu, a u popodnevnim satima odlaze u Rijad gdje ih u srijedu čeka prijateljski susret sa Saudijskom Arabijom, piše HRT.

Novinarima se tom prigodom obratio izbornik Zlatko Dalić:

– Ono što vas najviše zanima, a zanimalo je i mene , hvala bogu svi su igrači zdravi, svi su odradili svoje utakmice za vikend i dolaze ili su već došli u Zagreb. Čekamo još Vidu i nemam nikakvih promjena. Onaj popis koji smo objavili neki dan, on ostaje. Idemo danas u Saudijsku Arabiju, tamo igramo u srijedu. Odradit ćemo sutra lagani trening. Ova utakmica nam je prva i zadnja pripremna, ali to ćemo iskoristiti da damo šansu igračima kojim treba minuta. Tu ćemo malo kalkulirati, vidjet ćemo što je najpotrebnije. U četvrtak jedna trening, u petak idemo u Dohu, tada počinjemo s ozbiljnim radom. Imamo tri prava treninga za Maroko, tu radimo na taktici, na pripremi.

Sastav za Maroko?



– Tu se kod nas puno stvari zna. Nema tu sad puno lutanja i iskakanja. ne mogu vam reći niti znam što će biti do Maroka. Moramo sad skupa odraditi par treninga, vidjeti stanje i spremiti se. Vidjet ćemo što im je slabija točka, jučer su imali ozbiljnu ozljedu njihova važnog igrača. Naš vezni red je najjači i tu moramo biti dominantni. Oko sastava ćemo razgovarati 22. na presici uoči utakmice.

Je li bilo kontakta s Vahidom Halilhodžićem?

– Nisam se čuo s Vahidom, to ne bi bilo korektno. On je bio tamo izbornik, vodio je tu reprezentaciju, odveo ih na to SP, znam koliko je on principijelan, on je profesionalac i ne želim ga ni pitati. Mi imamo skaute koji će to pripremiti.

Komentari