Dalić o odlasku Livaje: ‘Ne trošim energiju na one kojih nema’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Zlatko Dalić održava konferenciju za medije povodom okupljanja reprezentacije za predstojeće utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo, protiv Turske (četvrtak, Osijek, 20.45 sati) i Walesa (nedjelja, Cardiff, 20.45 sati).

Izbornik Dalić započeo je s najavom ta dva susreta: “Čekaju nas dvije utakmice u kojima možemo napraviti korak prema Euru, prema cilju. Imamo dosta problema. Ivanušec je definitivno otpao, nije još bio na terenu, nema smisla. Kramarić i Petković, vidjet ćemo kakva je situacija.

Nakon današnjeg treninga bit će jasnija slika. Nadamo se da ćemo nekog od njih moći koristiti barem za Wales. Nedostajat će Perišić, ali ne želim razmišljati o onima kojih nema.”

Odlazak Livaje
Mirovina Livaje: “Žao mi je zbog njegove odluke. Mogao je još puno dati reprezentaciji i hvala mu na svemu što je za nju napravio. Uvijek sam govorio da poštujem odluke igrača koji se oproste i da ih podržavam. Tako je i s Markom, hvala mu i želim mu sreću. To je sve što imam za reći. Fokus je na igračima za Tursku i Wales. Ne trošim energiju na one kojih nema. Imate priopćenja, mislim da je to dovoljno.”



 

Opcije za napad: “Musa je ostao kao napadač. Igra u Benfici i igra dobro. Nadam se Petkoviću i Kramariću, no nećemo ih forsirati ako neće biti u potpunosti spremni. Ne sumnjam u alternative. A ovo je za Musu sjajna šansa. To mu je prilika da se dokaže u reprezentaciji. Nadam se da će je iskoristiti. Pašalić je isto opcija.”

Turska u Osijeku: “Veselim se utakmici u Osijeku, novom stadionu i atmosferi. U Turskoj smo pobijedili 2:0, ali bila je teška utakmica. Bit će i ova u koju idu s novim izbornikom. Nismo se puno bavili s njima, to ćemo u ova dva dana. Težak protovnik, ali igramo dobro, dominantno i superiorno, atmosfera je dobra i nadam se da ćemo pobijediti. Turska je ključ kvalifikacija, ovi bodovi vrijede duplo.”

 

Komentari