Dalić otkrio tko od igrača ide u prvu postavu

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je dvoboj kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke koji se igra sutra u Gradskom vrtu.

„Nećemo se puno zamarati sa slovačkom reprezentacijom i njihovim igračima, možda će biti i opasnije ako će priliku dobiti igrači koji nisu prije igrali. Moramo respektirati Slovačku, vrhunska je reprezentacija i može biti neugodna. Nije bitno tko će kod njih nastupati, mi moramo biti pravi“, rekao je u početku izbornik Zlatko Dalić.

Izbornik je naglasio da je važno osvojiti što više bodova kako bi Vatreni bez poteškoća osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo

„Nama je cilj osvojiti što više bodova i osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo, znamo koliko nam znači sutra utakmica, možda i najvažnija utakmica kvalifikacija, Rusija ima teško gostovanje u Slovenije. Ovo je nama šansa da s pobjedom približimo Kataru“, dodao je Dalić.



Najavio je Dalić promjene u obrani, usprkos dobrom izdanju u zadnjim utakmicama.

„Šest utakmica nismo primili gol, ali sutra je važan ispit. Koliko god bilo dobro na Cipru, to nije bilo mjerilo. Sutra je situacija u kojoj ne smijemo primiti bol. Napravit ćemo promjene u sastavu, ali ne zato jer je netko loše odigrao, nego želimo još veću energiju. Stavit ćemo par svježih igrača, neki naši igrači nisu standardni pa im je teško ponoviti dvije utakmice u tri dana. Vida se vraća na svoju poziciju“, objasnio je Dalić te pohvalio “domaćeg” Milu Škorića, igrača Osijeka.

Pohvalio je Škorića i kazao kako je dobio poziv zasluženo i da se nada kako će se i Škorić nametnuti u jakoj konkurenciji.

„Zaslužio je poziv, ali njemu je konkurencija velika. Vidjet ćemo, volio bih kad bi mu se otvorila situacija“, dodao je Dalić.

Istaknuo je da ga raduje veliki broj igrača u rosteru reprezentacije.

„Veseli mi konkurencija u reprezentaciji, igrači koji donose novu energiju i snagu. Moramo ovo potvrditi da dobijemo kontinuitet. Svi dobro rade i koga god stavim, neću pogriješiti“, smatra hrvatski izbornik koji je rekao da je atmosfera dobra jer su rezultati i igra dobri.

Dalić je naglasio da je rezultat mjerilo svega i da taj segment određuje cjelokupno ozračje u reprezentaciji.

„Rezultat diktira sve, igramo dobro, pa je i atmosfera odlična. Što nas veseli je ta atmosfera i rezultat, nije atmosfera bila lošija na Euru, ali nedostajao je rezultat“,  kazao je.

Zbog žutih kartona neće biti Matea Kovačića.

„Zamijenit će ga Pašalić, on će ići na njegovu poziciju. Jer je on dobar u završnici, a takav nam igrač nedostaje, on od svih igrača ima to najbolje, tako da tu nema dileme. Počet će Pašalić“, rekao je Dalić te rekao da Duje Ćaleta-Car vjerojatno zbog svježine neće početi od prve minute.

 

Komentari