Dalić se dan nakon obrušio na Petkovića: ‘Mora biti još uporniji, opasniji, konkretniji. Golovi su njegov posao’

Foto: Drago Sopta/HNS

Zlatko Dalić je dan nakon 5:0 protiv Latvije u kvalifikacijama za Euro oštro kritizirao junaka pobjede. Bruno Petković postigao je dva i namjestio jedan gol, ali Dalić je istaknuo da ga ljuti.

“Nama treba napadač koji zabija. Tražio sam prije utakmice od njega da ne dolazi na centar, da čeka loptu. Kad dobije loptu, ima svježinu, može više toga napraviti. Trošenje na centru je beskorisno, bilo je dosta centaršuteva, mora više biti na toj lopti”, rekao je Dalić i nastavio s kritikama na račun napadača Hrvatske:

“Mora biti još uporniji, opasniji, konkretniji. Golovi su njegov posao, on je napadač, on mora zabijati. Ti si broj devet, od tebe se očekuju golovi. Znao sam reći da Bruno nema kontinuitet, a bez toga neće biti ono što svi želimo da bude.Hrvatski izbornik Zlatko Dalić razgovarao je s predstavnicima medija dan nakon pobjede protiv Latvije, a prije puta na gostovanje kod Armenije.

Ozbiljno i efikasno
“Igrali smo disciplinirano od prve do zadnje minute, no Latvija nije mjerilo naše briljantne izvedbe. Sada je pred nama teži suparnik. Ipak, vesele nas ozbiljnost, efikasnost, raspoloženost, i moramo biti zadovoljni kako smo igrali, prije svega pristupom, ozbiljnošću i odgovornošću”



Armenija traži oprez
“Ozbiljni su i odgovorni. Pobijedili su Wales 4:2, dugo su vodili kod Turske i kroz analizu ćemo naći konkretne stvari o njima. No, sve ovisi o nama, kako ćemo se postaviti u toj utakmici i kako ćemo odgovarati na zadatke. Armenija zaslužuje poštovanje, nismo ih očekivali u borbi za EP i bit će zahtjevan suparnik. Idemo korak po korak, a bude li rezultat kakav želimo, napravit ćemo veliki korak prema EP-u”

Mateo Kovačić i Lovro Majer
“Kovačić i Majer možda bi mogli nastupiti i protiv Latvije, no htjeli smo ih sačuvati. Bude li Mateo spreman, bit će u prvoj postavi, dok će Lovro biti među pričuvama”

Ivan Perišić i Borna Sosa
“Perišić je pokazao veliku želju i fizičku superiornost, igrao je kao da je Svjetsko prvenstvo. Njegov je odnos uvijek takav, zato i traje ovako dugo, željan je igre. Pokazao je moć i brzinu i svaka mu čast na snazi, energiji i volji. Sosi nedostaje igre, utakmica i samopouzdanja, nadam se da će to dobiti u Ajaxu i da će se vratiti u prijašnju formu. On nam treba, ima fantastičan centaršut i pokretljivost. S njima smo imali i širinu i dubinu, to je bilo jako dobro”

Izostanak težih utakmica do Europskog prvenstva
“Neće biti veliki problem, ista smo reprezentacija već nekoliko godina, a izazova će igrači imati i u svojim klubovima. Svi će biti spremni, ali ne želim govoriti puno unaprijed. Zadnjih pet godina igramo samo jake utakmice protiv velikana, rijetko smo igrali protiv Malte i Cipra. Neprestano smo igrali teške utakmice, sada neka se prvo plasiramo, a onda ćemo razmišljati o pripremama”

 

Komentari