Dario Šarić mogao bi potpisati za najmoćniji NBA klub posljednjih deset godina?

Foto: AP Photo/Gerald Herbert/Guliver

Hrvatski košarkaš Dario Šarić (29) mogao bi karijeru nastaviti u Golden State Warriorsima nakon što mu je istekao ugovor s Oklahoma City Thunderom.

Iako još ništa nije službeno, razni izvori tvrde da je hrvatski košarkaš blizu potpisa s najjačom NBA dinastijom u posljednjih deset godina, koja je osvojila pet od posljednjih deset naslova. Aktualni prvaci su Denver Nuggetsi, a Warriorsi su zadnju titulu uzeli 2022. godine.

Golden State želi Šarića jer je visoki igrač koji zna zabijati izvana, ima visoku košarkašku inteligenciju, a s 29 godina uklapa se u želju kluba da svoju šampionsku jezgru okruži ciljanim igračima koji im mogu pomoći u borbi za još neki naslov. Vijest javlja Monte Poole iz NBC Sportsa, koji na dnevnoj bazi pokriva Warriorse i vrlo je pouzdan informator o zbivanjima u klubu, ali ne govori o visini ni o trajanju ugovora.

Ražnatović bio uvjeren da Šarić ostaje u NBA ligi

Glasine o Šariću u Warriorsima potvrdio je i ugledni Marc Stein, što im dodatno daje na vjerodostojnosti. Šarić bi u Golden Stateu mogao imati ulogu sličnu onoj koju je imao Nemanja Bjelica u posljednjoj šampionskoj sezoni 2021./2022., vjerojatno i veću.



Obojica imaju europskog agenta Miška Ražnatovića, koji je u nedavnom intervjuu za Index rekao da je uvjeren kako će Dario ostati u NBA ligi te da mu nije ni palo na pamet nuditi ga europskim klubovima, a pokazalo se da je bio u pravu.

Zašto je ovo ljeto jako važno za NBA klubove?

Ovo će biti izuzetno važno ljeto za mnoge klubove, posebno one koji imaju ekstremno visoke izdatke za plaće, poput Golden Statea, Phoenixa ili Milwaukeeja. Već ove godine počinje vrijediti dio, a od sljedećeg ljeta sva pravila novog kolektivnog ugovora, koja će maksimalno zakomplicirati život takvim franšizama.

Uvođenje druge granice poreza na luksuz svim klubovima koji je prijeđu donijet će goleme restrikcije u transferima, odnosno natjerati ih da godinama igraju s praktički istim igračima, što znači da se moraju dobro potruditi da okupe momčad koja će dobro funkcionirati.

 

Komentari