Denver i Toronto izjednačili, Zubac zabio petnaest koševa u porazu Clippersa

instagram

Denver Nuggets su pobijedili sinoć u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije LA Clipperse te su tako izjednačli na 1-1 u seriji, dok su Toronto Raptors izjednačili na 2-2 u četvrtoj utakmici polufinala protiv Boston Celticsa. 

Nuggets su sa 110-101 slavili protiv LA Clippersa u Orlandu, a hrvatski košarkaš Ivica Zubac je odigrao odlično u porazu momčadi iz Los Angelesa. Odigrao je 20 minuta i zabio 15 koševa s visokih 75 posto šuta iz igre (6 od 8) te tome pridodao devet skokova. Najbolji strijelac LA Clippersa bio je Paul George koji je utakmicu završio sa 22 ubačaja i osam skokova, dok Kawhi Leonard nije bio raspoložen zabio je 13 koševa i ugrabio deset skokova.

Denver su do pobjede predvodili Jamal Murray sa 27 koševa, dok je Nikola Jokić ubacio 26 koševa uz 18 skokova. Paul Millsap i Gary Harris su zabili po 13 koševa svaki za Nuggetse.

Nakon što je njihov zaostatak veći dio utakmice bio dvoznamenkasti, Los Angeles su na nešto više od osam minuta prije kraja došli na 91-86,  zahvaljujući trici Georga. Međutim Jokić tada zabija koš, Harris ubacuje dvije trice i nakon dva prekršaja Jeramija Granta prednost Denvera je povećana na 101-86 nešto više od tri minute prije kraja utakmice.



Williams dovodi Clipperse na 104-96, ali Harris zabija tricu minutu i pol prije kraja utakmice za prednost Denvera od 11 koševa. Clippersi su se približili na osam koševa, ali Patrick Beverley čini dva tehnička prekršaja zbog čega je isključen i Nuggetsi osiguravaju pobjedu nakon dva slobodna bacanja Murraya.

Toronto Raptors su izjednačili na 2-2 protiv Borson Celticsa svladavaši ih u četvrtoj utakmici polufinala Istočne konferencije sa 100-93. Pascal Siakam je bio najbolji strijeac Raptorsa sa 23 koša, dok je Kyle Lowry ubacio 22. Serge Ibaka je dodao 18 koševa, a Fred VanVleet 17 za Toronto koji su gubili 2-0 u seriji, a sada su stigli do 2-2.

Kod Celticsa najbolji je bio Jayson Tatum koji je utakmicu završio sa 24 koša, dok je Kemba Walker upisao 15 poena.

Peta utakmica je na rasporedu u ponedjeljak.

Komentari