Derbi Dinama i Hajduka pred punim Poljudom? Postoji samo jedan uvjet

Foto: Milan Sabic /Pixsell

Ministar zdravstva Vili Beroš u srijedu je za Večernji list rekao da postoji mogućnost da se do 12. ožujka, kad se igra derbi Hajduka i Dinama, popuste epidemiološke mjere, a što bi značilo da bi Poljud mogao biti rasprodan u punom kapacitetu.

Trenutno su na snazi epidemiološke mjere prema kojima je dozvoljena popunjenost od 40 posto na stadionima HNL-a. Međutim brojke zaraženih i umrlih iz dana u dan padaju. Upravo je to Beroš naveo kao glavni argument temeljem kojeg bi posjećenost na stadionima mogla biti vraćena na “stare postavke”.

“Svjedočimo trenutno padu brojki, ali prerano je još govoriti o tome hoće li se derbi odigrati pred punim tribinama. Ako se ovakva situacija nastavi, ako ne bude novih žarišta i ako brojke zaraženih i umrlih ne budu rasle, iskreno se nadam scenariju u kojem će gledatelji moći uživati u utakmici u punom kapacitetu i naravno uz obvezu predočenja covid-potvrde. Nadam se, najiskrenije, takvom ishodu”, kazao je Beroš za Večernji list.

Dodao je da će Stožer pomno pratiti epidemiološku situaciju te sve relevantne parametre uzeti u obzir u smislu bilo kakve odluke koja bi se ticala sportskih događanja.



 

Komentari