Derbi Hajduka i Dinama razočarao navijače na ispunjenom Poljudu

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

 

Nogometaši Hajduka i Dinama odigrali su 0:0 u najvećem hrvatskom derbiju u lijepoj atmosferi na prepunom Poljudu. Nakon ogleda u 27. kolu Prve HNL vodeći Dinamo ima 54 boda, slijede ga Osijek s 53, Rijeka s 52 te četvrtoplasirani Hajduk s 49 osvojenih bodova, prenosi Index.

Prvo poluvrijeme prošlo je u jakom tempu i žestokoj igri, a sve najvažnije dogodilo se u uvodnih pet i posljednjih pet minuta tog dijela. Dinamo je imao nešto veći posjed, ali Hajduk je više prijetio i djelovao opasnije u igri prema naprijed. Prva prava akcija na utakmici pripala je domaćinu u petoj minuti, kada je Dario Melnjak pucao s 11-12 metara. Siguran je bio Livaković. Bio je to i jedini udarac u okvir gola u uvodnih 45 minuta, i to gledaju li se oba sastava.

Sukob igrača i Oršićeva stativa
Žestoka utakmica u tom periodu nije ponudila previše uzbuđenja u smislu prijetnji po gol, više je žustrine bilo u duelima iz kojih je u jednom trenutku proizašlo i naguravanje igrača. Dogodilo se to u 21. minuti, nakon što su Bočkaj i Grgić, ne prvi put na utakmici, bili agresivni u duelu. Kontakt glavama doveo je do kraće gužve u kojoj je sudjelovalo više igrača.



Za sljedeću pravu priliku trebala se čekati završnica uvodnog poluvremena, a šansu za vodstvo tada je propustio Dinamo. Oršić se progurao ispred Mikanovića na ubačaju s desne strane i gađao glavom, lopta se odbila od lijeve vratnice Kalinićevog gola. Tri minute kasnije uz nju je prošla i nakon udarca Gojaka.

Livaja pogodio gredu
Okvir gola odigrao je važnu ulogu i u drugom dijelu, kod Livajinog udarca u 60. minuti. Najbolji igrač Hajduka s desne strane odaslao loptu koja je izgledala kao ubačaj, a onda promijenila smjer leta i oštro krenula prema Livakoviću. Dinamov golman dodirnuo ju je vršcima prstiju i poslao u gredu.

Dinamo u cijeloj utakmici nije uputio niti jedan udarac u okvir Hajdukovog gola, dok je domaćin derbija imao takva tri. Dojam ostaje da momčad Željka Kopića ovakvim ishodom može biti zadovoljnija jer je zadržala Hajduk na istoj udaljenosti u susretu u kojem nije imala niti jedan udarac u okvir njegova gola. Istovremeno je Livaković triput morao intervencijama čuvati svoju mrežu…

 

Komentari