Derbi začelja: Uvjerljiva pobjeda Istre 1961 nad Rudešom

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Uvjerljivu su pobjedu u derbiju začelja ostvarili nogometaši Istre 1961, pulska momčad je s 4:0 (3:0) pobijedila u Zagrebu Rudeš, u ogledu 15. kola HNL-a.

Utakmica je odlučena već nakon prvog poluvremena kada je Istra 1961 imala prednost od tri pogotka. Prvi gol dao je Antonio Maurić u 14. minuti, dok je potom dva puta strijelac bio Ante Erceg, u 26. minuti te iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi. U nastavku je Matej Vuk povećao na 4:0 u 57. minuti.

Istra 1961 sada ima 14 bodova kao i Slaven Belupo, a te su dvije momčadi odmaknule Rudešu na čak 11 bodova prednosti. Posljednji Rudeš je i dalje bez pobjede, a skupio je već 12 poraza.

Odlični od početka
Od samog početka Istra 1961 je zagospodarila travnjakom, a prvi pogodak gosti su postigli u 14. minuti. Prije toga su već imali tri dobre šanse, ali domaću mrežu nisu uspjeli zatresti Vuk, Marešić i Erceg.



Domaća obrana i vratar kapitulirali su u 14. minuti kada je nakon povratne lopte Lisice dobro reagirao Maurić. Vrlo brzo Istra 1961 je povećala vodstvo, a opet je veliki dio posla obavio Lisica. Strijelac je taj put bio Erceg.

Nakon toga je Rudeš imao dominaciju u posjedu, ali domaćin baš ničim takvo što nije konkretizirao. Gostujuća obrana nije uopće bila pod pritiskom, a prvi dio okončan je novim pogotkom pulskog sastava. Nakon ruke Kovačevića u svom šesnaestercu s bijele točke je Erceg pogodio za 3:0 u nadoknadi prvog dijela.

Druga pobjeda u nizu
Rudeš je bio dodatno grogiran nakon što je u 57. minuti primio novi pogodak, strijelac je bio Vuk, a nekoliko minuta kasnije moglo je biti i 5:0, ali je okvir vrata spasio domaćina nakon udarca Ercega.

Do kraja je Rudeš bio posve nemoćan, a Istra 1961 se zadovoljila velikim vodstvom. Istra 1961 je upisala drugu prvenstvenu pobjedu u nizu.

U subotu se igra još jedna utakmica ovog kola, od 18.10 sati na Opus Areni se za prvoligaške bodove bore Osijek i Lokomotiva.

U nedjelju od 16.30 sati na Poljudu igraju Hajduk i Varaždin, dok je na samom kraju kola na rasporedu derbi na Rujevici, u 19 sati se sastaju Rijeka i Dinamo.

Komentari