Dinamo je teškom mukom na gostovanju pobijedo Istru 1961

Cropix

Nakon što su na otvaranju prvenstva deklasirali Lokomotivu sa 6-0, nogometaši Dinama u drugom su kolu Prve HNL teškom mukom na gostovanju pobijedili Istru 1961 sa 1-0.

Pobjednika je odlučio pogodak Brune Petkovića iz jedanaesterca u 86. minuti. “Modri” su stigli do pobjede s igračem manje nakon što su od 57. minute igrali bez Lirima Kastratija koji je isključen zbog dva žuta kartona. Prvog je zaradio u 34. minuti zbog prekršaja nad Reganom.

Domaćin je bio posve ravnopravan suparnik hrvatskom prvaku, u pojedinim trenucima susreta i bolji, ali nije uspio realizirati svoje prilike.

Najbliže golu Istra je bila u 41. minuti kada je Gedeon Guzina promašio dvije sjajne prilike. Prvo je s tri metra pogodio vratnicu, a nekoliko trenutaka kasnije je na Lončarov ubačaj pucao pored gola.



Utakmica je razriješena u 86. minuti kada je Rafa Paez sapleo Brunu Petkovića. Napadač Dinama sigurno je izveo najstrožu kaznu. U posljednjim trenucima susreta Istra je izjednačila, ali je pogodak poništen zbog prekršaja nad Ademijem u skoku.

Pulskom sastavu, koji je bez trenera nakon što je pred početak prvenstva Ivan Prelec dobio otkaz, to je drugi poraz nakon 0-2 protiv Hajduka u prvom kolu.

U prvom susretu drugog Lokomotiva je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedila Rijeku sa 1-0.

Pogodak odluke u 53. minuti je zabio Dino Halilović, mlađi brat Alena Halilovića, a sjajnu partiju pružio je i vratar ‘Lokosa’ Krunoslav Hendija koji je upisao nekoliko vrhunskih obrana.

Bila je to repriza finala Kupa koje se igralo prije 20 dana. Međutim, zagrebačka momčad se bitno razlikovala od one iz Šibenika. Trener Lokomotive Goran Tomić nije mogao računati na pet igrača zaraženih koronavirusom, te niza igrača zbog odlazaka iz kluba. U odnosu na momčad koja je započela finalni ogled Kupa, u Kranjčevićevoj su istrčali jedino Kolinger, Čeliković i Petrak.

S druge strane Simon Rožman je na teren poslao devet igrača koji su započeli utakmicu u finalu Kupa.

Rijeka je dominirala, imala je niz sjajnih prilika, no Lokomotiva je praktički iz jedine prilike osvojila bodove.

U subotu su na rasporedu utakmice Slaven Belupo – Gorica, te Šibenik – Varaždin, dok kolo u nedjelju zatvaraju Osijek i Hajduk.

Komentari