Dinamo nikad mirnije usvojio Statut i financijski plan: Poništena odluka vezana uz Mamića

RONALD GORSIC/Cropix

Na Skupštini GNK Dinamo tijekom četvrtka usvojen je novi Statut kluba s 40 glasova za i jednim suzdržanim, kao i što je prihvaćen financijski plan za 2024. godinu s 38 glasova za i tri suzdržana.

“Novi Statut je usuglašen sa Zakonom o sportu i Zakonom o udrugama. O tome smo vodili računa. Prvi puta jedna nogometna organizacija koja je udruga ima ovakav statut i ovakav način biranja članova skupštine. Relevantno je da se 25 članova bira direktno, što znači da ih biraju članovi kluba, odnosno navijači. Preostalih 35 članova predlaže i bira Izvršni odbor”, rekao je ovim povodom predsjednik Dinama Mirko Barišić te se osvrnuo na financijski plan za iduću godinu.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Vjerujemo u naslov prvaka

“Predviđamo kako ćemo sljedeće godine imati veći europski prihod nego li ove sezone. Vjerujemo, naravno, u novi naslov prvaka i igranje kvalifikacija za Ligu prvaka, a ukoliko se to ne dogodi morat ćemo imati redukciju troškova”.



Dinamo je izborio europsko proljeće: Kosovare potukli s tri brza gola, nestali u sedam minuta

Ono što je važno reći da je poništena famozna odluka da Dinamo nije oštećen od strane Mamića. Željko Marković je komentirao baš suspenziju te odluke:

“Apsolutno stojimo iza stava uprave i držimo ga kao normalan stvar. Međutim, držim da bi odluku Skupštinu od 1. ožujka 2018. ova Skupština trebala suspendirati iz razloga što smo bili krivo informirano od IO-a, NO-a i, nažalost, predsjednika koji je također imao krive informacije. Stojimo uz upravu, ali tražimo da se sad, kad postoje normalni istražni dokumenti, suspendira spomenuta odluka iz 2018. Jer, ovdje među skupštinarima sjedi puno nas kojima su došli maskirani ljudi s fantomkama i hladnim oružjem na vrata. To sam doživio tad i ne želim više nikad, a doživio sam jer sam pošten i čestit čovjek”.

Komentari