Dinamo nosi prednost na uzvrat, Petković ponovno junak utakmice

Foto: Damir Krajač / Cropix

U prvom susretu osmine finala Konferencijske lige nogometaši Dinama pobijedili su grčki PAOK 2:0 na Maksimiru. 

U 5. minuti Hoxha je imao odličnu šansu, zapucao je iskosa s nekih 7-8 metara udaljenosti i promašio okvir gola.

Dvije minute kasnije Brandon je ubacio s desne strane, a Ristovski najviše skočio i pokrenuo kontru. Pokušao je zatim Baturina dubinskim dodavanjem nešto kreirati, ali grčka obrana presjekla mu je dodavanje.

U 12. minuti Perković je ubacio s lijeve strane, ali Baba je viši od Petkovića. U kontri PAOK-a Bernauer je presjekao relativno sporo dodavanje pred Dinamovim vratima i spriječio opasnost za Nevistića.



Dvije minute kasnije Baba je ubacio s lijeve strane, a Mišić najviše skočio i izbacio loptu u aut.

U 23. minuti susreta nakon kontre u režiji Baturine, Hoxhe i Petkovića, Sučić je zapucao s 20-ak metara i prebacio gredu. Opasno je to izgledalo, nedostajalo je tek malo preciznosti.

Gosti su u 27. minuti imali jako dobru priliku. Živković je najviše skočio na ubačaj babe s lijeve strane te gađao desni kut, ali lopta je otišla pored vratnice.

Junak utakmice za Modre bio je kapetan Bruno Petković koji je postigao pogodak u 37. minuti susreta.

Jonny je loše reagirao na upućenu mu loptu i praktički “asistirao” Petkoviću, kojem je Kotarski obranio prvi udarac, no Dinamova ‘devetka’ prva je i na odbijenoj lopti i trese mrežu na prazna vrata.

U 53. minuti Baturina je ušao u kazneni prostor na dodavanje Petkovića, ali brzo su ga “ukrotili” gostujući braniči.

Četiri minute kasnije Moglo je biti opasno pred vratima Dinama, no Nevistić je pravovremeno izletio na kratko dodavanje Konstanteliasa i spriječio šansu PAOK-a.

U 59. minuti Jonny je ubacio s desne strane, ali još jednom je Ristovski najviši u skoku. Pokrenulo je njegovo čišćenje kontru Dinama, u konačnici je Baturina potegnuo u blok, a onda i Špikić pored gola.

Dinamo je povećao vodstvo u 72. minuti susreta. Baturina je poslao sjajnu dubinsku loptu, Špikić nije došao do posjeda, no odbila se od njegove noge i dodatno zbunila gostujuće stopere, a Petković je pravovremeno utrčao i matirao Kotarskog.

U 84. minuti velika prilika za PAOK u dosadašnjem dijelu susreta. Murg je potegnuo s 10-ak metara i zamalo iznenadio Nevistića, no lopta je preletijela gredu. Grci zasad nemaju nijedan udarac u okvir gola.

U posljednjoj minuti sudačke nadoknade nezgodan ubačaj došao je s desne strane, no odlično se snašao Dinamov vratar i odbio loptu u korner.

Foto: Damir Krajač / Cropix

Sjajna atmosfera na Maksimiru 

Dinamo je imao veliku podršku s tribina. Gostujući navijači nisu smjeli doći u Zagreb prema Uefinoj odluci, Grci su na Maksimir poslali jake novinarske snage, ispunivši gotovo cijeli sektor novinarske lože. Mobitelima su bilježili uvodne kadrove uoči utakmice, popraćene gromoglasnom pjesmom sa sjeverne tribine. Naelektrizirana atmosfera, naravno, ponovno bez gostujućih navijača, trebala bi biti jedno i od ključnih obilježja uzvratnog ogleda u Solunu, na stadionu Toumba idućeg četvrtka.

Foto: Damir Krajač / Cropix

Nevjerojatna sezona Brune Petkovića

Hrvatski reprezentativac Bruno Petković i Petković i Eran Zahavi iz Maccabi Tel Aviva su vrhu ljestvice strijelaca u Konferencijskoj ligi i imaju po sedam postignutih golova.

DINAMO: Nevistić – Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković – Mišić, Sučić – Špikić (od 73. Kaneko), Baturina, Hoxha (od 46. Vidović) – Petković

PAOK: Kotarski – Jonny, Kedziora, Koulierakis, Baba – Odzojev (od 69. Schwab), Meite- Živković, Konstantelias (od 69. Murg), Taison – Brandon (od 60. Despodov)

 

Komentari