Dinamo preokretom slavio protiv Lokomotive u debiju Igora Bišćana

Foto: DAMIR KRAJAC Cropix

Aktualni hrvatski nogometni prvak Dinamo u prvoj je utakmici s novim trenerom Igorom Bišćanom kao gost preokretom svladao Lokomotivu sa 2-1 (0-1) u susretu 28. kola HNL-a.

Lokomotiva je povela golom Ibrahima Aliyua (35), no u nastavku su Luka Ivanušec (50) i Luka Menalo (79) kreirali preokret.

U živoj utakmici domaći su kontrolirali igru u prvih 45 minuta te poveli pred kraj prvog poluvremena. Marić je ubacio s lijeve strane, a Aliyu je u skoku na šest metara dohvatio loptu tjemenom. Ona je dobila zanimljivu putanju te je preletjela Livakovića i završila pod gredi.



Dinamo je u nastavak krenuo mnogo angažiranije i poravnao već u 50. minuti. Drmić je dobio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, prevario svog čuvara Cipetića i poslao prizemnu loptu na vrh peterca gdje je natrčao Ivanušec koji se odlično snašao i svladao Čavlinu.

Potpuni preokret kompletiran je u 79. minuti. Dinamo je dobio slobodni udarac sa 27 metara, izvođenja se prihvatio Bulat koji je prebacio živi zid no loptu koja je padala u sam donji lijevi kut Čavlina je ipak uspio odbiti. No, na odbijanac je prvi natrčao Menalo i zakucao loptu pod gredu. U sudačkoj nadoknadi Lokomotiva je zabila i drugi gol, ali je poništen zbog zaleđa.

Bišćan je u četvrtak na dužnosti trenera Dinama zamijenio Antu Čačića koji je dobio otkaz nakon ispadanja iz Kupa.

Vodeći Dinamo sada ima 63 boda, devet više od drugog Hajduka, dok je Lokomotiva ostala osma sa 33 boda.

Komentari