Dinamo saznao sljedećeg protivnika u Europi: Evo koga moraju proći za četvrtfinale

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo će nakon pobjede nad Real Betisom u osmini finala Konferencijske lige igrati protiv grčke momčadi koja je izbacila Hajduk, čeka ih PAOK.

PAOK je protiv Hajduka igrao ovog ljeta i u prvoj utakmici na Poljudu završilo je 0:0. U Solunu Hajduk nije imao šanse. Grčka momčad uvjerljivo je slavila s 3:0.

“Crno- bijeli” je drugoplasirana momčad u grčkom prvenstvu. Ima bod manje od AEK-a, kluba od kojeg je Dinamo ispao u kvalifikacijama Lige prvaka. Gol PAOK-a čuva sjajni Dominik Kotarski, nekadašnji Dinamov omladinac.

DAMIR KRAJAC Cropix

Neugodan protivnik

Transfermarkt vrijednost PAOK-a procjenjuje na 71 milijun eura, isto koliko i momčad Dinama. Najvrjedniji igrač momčadi je 20-godišnji Konstantelias (10 milijuna eura). D



Dinamo i PAOK igrali su međusobno u grupnoj fazi Europa lige 2010. godine i grčka momčad je oba puta slavila s 1:0. Tada je PAOK izbacio Dinamo iz Europe i ostavio ih bez proljeća.

Prva utakmica je 7. ožujka u Zagrebu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Solunu. Spomenimo i kako se finale Konferencijske lige ove sezone igra 29. svibnja u Ateni na stadionu AEK-a.

Pogledajte tko će raditi studiju izvodljivosti za Maksimir: Kako li će reagirati Zagrepčani

Komentari